I Minds podd Skamlöst skippar vi skammen

I podden Skamlöst möter programledarna Selene Cortes och Saga Becker en rad spännande gäster och samtalar utifrån frågor om att känna, och förhålla sig till, skam. I nio avsnitt bekantar vi oss med bland annat författaren och föreläsaren Christian Dahlström, Minds ordförande, “superrektorn” Lina Axelsson Kihlblom, sångerskan Jasmine Kara, regissören Ahang Bashi, psykiatriprofessorn Marie Åsberg och journalisten Niklas Ekdal.

Saga Becker är en skådespelerska som bland annat vunnit en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll. Selene Cortes arbetar som utbildningsansvarig på Mind och har en bred kunskap om både psykisk ohälsa och psykosocialt arbetsmiljöarbete.

Det finns mycket skam förknippad kring psykisk ohälsa – men det måste inte göra det. En viktig del av lösningen är att prata med varandra om vad vi skäms över när vi mår dåligt och vad som hade behövts för att vi skulle slippa känna så.

Skamlöst är en podcast som inte räds för att ta det snacket. Även om Saga och Selene själva skämdes så mycket över sitt första avsnitt att de spelade in ett nytt… Det avsnittet – “Det andra första avsnittet” – är en bra plats att börja!

 

Lyssna på podden

Relaterat innehåll

Egna ordBeroende och missbruk

Jag balanserade mellan social fobi och superclown

Alkoholen gjorde mig orädd, social och rolig. Jag blev en Superman som kunde göra nästan...

FaktaSkam

Skam

Skam är upplevelsen eller rädslan av att förlora sitt anseende inför andra, exempelvis över något...

Mind möterBipolär sjukdom/bipolaritet

Att berätta löser inte problemet, men det gör livet lite lättare

Henrik Wahlström är Minds nya ambassadör. Med sin stora följarbas på sociala medier och sin...

Hitta mer innehåll om: