Minds ambassadörer

Adam Thulin

Adam utsågs till Sveriges Mästerkock 2022, men tiden innan programmet var tufft och Adam har levt med psykisk ohälsa nästan hela livet. Genom att nå ut med sin historia hoppas han kunna hjälpa och ge stöd, på samma sätt som han själv känt sig hjälpt av att höra andra öppna upp kring psykisk ohälsa.

Läs mer om Adam

Gisela Ståle

Bakom Instagramkontot Broderauttexten står Gisela Ståle. Hon har flera gånger i sitt liv drabbats av utmattningssyndrom och som ambassadör för Mind vill Gisela sprida information om Minds arbete så att fler får kunskap och tips om hur man kan agera då man själv eller någon i ens närhet mår dåligt.

Läs mer om Gisela

Atilla Yoldaş

Atilla är en hyllad journalist, författare och aktivist med fokus på maskulinitetsnormer och machokultur. Atilla har själv tidigare lidit av psykisk ohälsa och det tog många år innan han sökte hjälp. Som Minds ambassadör vill han bidra till de konstruktiva samtalen om dessa livsviktiga frågor.

Läs mer om Atilla

Henrik Wahlström

För tolv år sedan fick Henrik Wahlström diagnosen bipolär sjukdom. På sitt populära Instagramkonto pratar han öppet om sin diagnos och om psykisk ohälsa i stort. Som Minds ambassadör hoppas Henrik kunna hjälpa till i olika sammanhang genom att tala utifrån egna erfarenheter och lyssna på andra.

Läs mer om Henrik

Danny Lam

Danny är grundare av ett av de mest inflytelserika Instagramkontona i Sverige (TNKVRT) och har under flera års tid uppmärksammat olika typer av förtryck. Som ambassadör för Mind vill han vara en del av rörelsen där psykisk ohälsa normaliseras och där de som mår dåligt uppmuntras till att våga prata om det.

Läs mer om Danny

Ida och Sofie

Att prata om psykisk ohälsa är något som Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg gjort i sin podcast Ångestpodden sedan 2015. Syftet har alltid varit att bryta tabun kring ämnet och verka för större öppenhet kring frågor som rör psykisk ohälsa. Därför blev Ida och Sofie Minds allra första ambassadörer.

Läs mer om Ida och Sofie

Är du också intresserad av att bli ambassadör för Mind?

Kontakta [email protected]