Livslinjen

Är du mellan 16 och 25 år och vill chatta med en vuxen? På Livslinjen lyssnar vi på dig och du kan prata om det mesta, dina känslor, tankar och när livet känns jobbigt. Chatten är öppen söndag–torsdag 17–24.

Chatta med Livslinjen

Söndag–torsdag klockan 17–24.

Till Livslinjens chatt

Vilka vi är

Mind är en oberoende ideell organisation som arbetar för psykisk hälsa. Vi är religiöst och partipolitiskt obundna. Vi ersätter inte vården utan kompletterar den.

Om samtalen

Ibland är livet tufft och då är det bra att prata med någon. Vi finns här för att lyssna på dig och i samtalet kan vi tillsammans sortera och hitta perspektiv och hopp.

Vi som svarar

Vi som svarar i Livslinjen arbetar som volontärer på Mind och är personer över 23 år med olika bakgrund. Vi alla har genomgått utbildning på Mind som innehåller grundläggande kunskaper om psykisk ohälsa och hur man genom ett medmänskligt samtal kan lyssna och stötta en person som är ung.

Alla volontärer har gått igenom en noggrann rekrytering och bedömts vara lämplig för uppdraget.

Volontärerna är, precis som du, anonyma och har skrivit på ett tysthetslöfte så att det som sägs i chatten stannar hos oss i Livslinjen.

Du är anonym

Din anonymitet och integritet är viktig för oss. När du hör av dig till Livslinjen behöver du inte berätta vem du är, du kan vara helt anonym. Vi ser inte din IP-adress när du chattar med oss.

Chattarna sparas i fyra veckor för att säkerställa att kvaliteten på chattarna håller hög nivå. Inga personuppgifter sparas eftersom du är anonym.

Ibland medverkar vi i olika forskningsprojekt vid väl etablerade universitet, då avkodar vi alla samtal från personliga detaljer så att det inte framgår någon information som innebär att du kan identifieras.

Volontärerna utför ett frivilligt arbete och det är inte okej att utsätta oss för någon kränkning vare sig i form av ilska, hot eller sexuella anspelningar.

Synpunkter?

Det är viktigt för oss att du blir bemött på ett bra sätt. Har du synpunkter på hur du eller någon du känner blivit bemött i Livslinjen? Fyll i vårt formulär

Frågor och svar om Livslinjen

Varför får jag inte chatta med samma person?
Minds volontärer är anonyma, de berättar därför inte sitt namn för dig. Du ska få ett medmänskligt samtal som känns bra för dig oavsett vem du än chattar med.
Varför kan det vara svårt att nå er?
Livslinjen är under uppbyggnad. Vi utökar med fler dagar och tider allt eftersom vi har utbildat volontärer som kan bemanna.
Vilka står bakom Mind?
Vi är en ideell förening och en oberoende aktör i kampen mot psykisk ohälsa. Vi är religiöst och politiskt obundna. Läs mer om vilka vi är.
Jag är orolig för en kompis/vän, kan jag chatta med er?
Att ha en kompis/vän som mår dåligt påverkar även dig och självklart är du välkommen att berätta om hur du själv har det i den här situationen.
Hur kan en chatt med en anonym person hjälpa?
Här kan du säga precis som det är till någon som kan hjälpa dig att sortera känslor och tankar. Det kan också ge perspektiv och hopp. Vi mår bra av att formulera oss och det kan göra att vi kan hantera svårigheter lite lättare. Att sätt ord på sina tankar och känslor kan vara jobbigt i stunden men skönt efteråt.

Mind finansieras av gåvor och bidrag, bl.a. från: