Andra organisationer och jourer som kan hjälpa
Hitta stöd hos andra organisationer, föreningar eller hjälplinjer. Här listar vi stöd som ges via till exempel telefon, chatt, mejl och på samtalsmottagning.
Hitta stöd hos andra organisationer, föreningar eller hjälplinjer. Här listar vi stöd som ges via till exempel telefon, chatt, mejl och på samtalsmottagning.
Vid akut självmordsrisk, ring 112 eller närmaste psykiatri- eller akutmottagning. Du hittar kontaktuppgifter hos 1177.
För dig som är under 18 år. Ring och sms:a 116 111, chatta eller mejla. Vi har öppet varje dag, även på natten. Du behöver inte säga vem du är och det kostar ingenting.
Bris
Ditt ECPAT är en plats för alla under 18 år. Här kan du få hjälp, stöd och kunskap om bilder, sexuella kränkningar, hot och övergrepp på nätet eller IRL. Chatten är öppen måndag–torsdag 17–22 samt fredag 15–20. Du kan också mejla oss.
Ditt ECPAT
Ring, mejla eller chatta med oss om bland annat mobbning, problem i skolan eller på fritiden. Chatten är öppen tisdagar och torsdagar 13–16. Telefonen är öppen 9–12 på måndagar, onsdagar och fredagar.
Friends
Vi finns här för dig som är mellan 13–19 år och som har en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller utsätter dig för våld. Du är inte ensam! Chatta med oss söndagar–torsdagar 20–22.
Maskrosbarn
Tilia är en ideell organisation för ungas psykiska hälsa. Tiliachatten är gratis och öppen varje kväll, året om, mellan 21–22:30. Tilia har också mejlstöd.
Tilia
Trygga Barnen stöttar barn och unga 7–25 år som lever i eller har växt upp i en familj där någon har problem med missbruk. Vi har en stödchatt på Snapchat som är öppen onsdagar och fredag–söndag kl 19–23. Där heter vi @tryggabarnen och om du inte vet hur du ska börja är det bara att skriva ett hej.
Trygga Barnen
UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO.se kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat.
UMO
Ungarelationer.se ger stöd och information till dig upp till 20 år som blir utsatt i din relation, är kompis till någon som blir det, eller är den som utsätter. Det kan vara pågående eller ha hänt tidigare. Vår chatt är öppen varje kväll kl 20–22.
Ungarelationer.se
Kvinnofridslinjen ger stöd till dig som utsatts för fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld. Samtalet är gratis och du är anonym när du ringer. Ring 020-50 50 50. Kvinnofridslinjen är alltid öppen.
Kvinnofridslinjen
Riksorganisationen för tjej- och kvinnojourer i Sverige samlar tjej- och kvinnojourer över hela landet. Roks tjej- och kvinnojourer stöttar och hjälper dig som definierar dig som tjej eller kvinna.
Roks.se
Terrafem erbjuder stöd, skydd och juridisk rådgivning till våldsutsatta kvinnor på mer än 70 språk – via vår jourtelefon, juristjour och vår kvinnojour och tjejhus. Telefonnummer 020-52 10 10.
Terrafem
Unizon samlar över 140 kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer runt om i hela landet. Vi stöttar, lyssnar och tror dig. Stödet är gratis och du behöver inte berätta vem du är.
Unizon jourer
Chatta anonymt med en vuxen, för dig 10–25 år. Öppet söndag till torsdag klockan 19–21. Vi har också en samtalsmottagning där du kan prata med en kurator helt gratis, på plats i Stockholm eller digitalt.
Killar.se
Erbjuder samtalsstöd i samtalsgrupper och via telefon. Telefonjouren är bemannad kl 12–14 och 18–20 alla dagar i veckan med undantag för lördagar, då är det endast 12–14. Telefonnummer 08-30 30 20.
Mansjouren
Försöker din partner kontrollera dig eller är du utsatt för hot och våld i din relation? Stödlinjen för män är öppen varje dag 7–21. Samtalet är gratis och du är anonym när du ringer. Ring 020-80 80 80.
Stödlinjen för män
Hos Under kevlaret kan du prata om vad som helst, som till exempel ensamhet, break-ups, ångest och prestationsångest, familjeproblem, drogproblem, sex, kärlek. Vi har öppet söndag–torsdag 20–22.
Under kevlaret
RFSL Stödmottagning erbjuder stöd genom samtal på plats, telefonsamtal, videosamtal eller mail. Samtal och övrigt stöd är kostnadsfritt och personalen har tystnadsplikt. Du kan vara anonym när du kontaktar oss.
RFSL
Regnbågslinjen är en samtalsjour via chatt, telefon och digitala brev. Volontärerna som svarar är HBTQI-personer som är utbildade för att möta dig där du befinner dig. Telefonen är öppen tisdag och torsdag kl 18–21 och chatten är öppen torsdagar 18–21.
Regnbågslinjen
Transammans är Sveriges största förening för transpersoner och närstående. På Transammans samtalsmottagning kan du som är transperson eller funderar över din könsidentitet träffa en kurator digitalt.
Transammans
Frisk & fri erbjuder stöd via chatt och telefon, både till dig som är drabbad och till dig som är närstående och behöver stöd. Se hemsidan för öppettider i chatt och telefon.
Frisk & fri
Vi vänder oss till dig som är drabbad av självskadebeteende och/eller ätstörningar samt till dig som är närstående. Stödet består av Självskadechatten, vår jourmail och mentorskap. Chattens öppettider är måndag–onsdag och söndag klockan 20–22.
Shedo
Tjejzonens Ätstörningschatten är öppen varje dag 20–22 och tar emot dig som är mellan 10 och 25 år och identifierar dig som tjej. Du behöver inte ha en diagnos för att chatta här – du är lika välkommen oavsett om du går i behandling eller inte.
Ätstörningschatten
Stöd för dig som funderar över dina alkoholvanor. Telefonen är öppen måndag–torsdag kl 11–19 samt fredag kl 11–16, på telefonnummer 020-84 44 48. Du kan också delta i ett forum med andra eller skriva till vår frågelåda.
Alkoholhjälpen
Dricker du för mycket, eller är du orolig för att någon du känner dricker för mycket? Anonyma Alkoholister har en jourtelefon som är öppen alla dagar om året mellan 11–13 samt 18–20 på telefonnummer 08-720 38 42.
Anonyma Alkoholister
Om du upplever att du har ett problem med droger så kan du ringa våran hjälptelefon på nummer 0771-13 80 00. Telefonen är bemannad av medlemmar i Anonyma Narkomaner alla dagar.
Anonyma Narkomaner
Vi erbjuder anonymt stöd för dig som funderar över din eller någon annans droganvändning. Telefonen har öppet helgfria måndagar och torsdagar kl 9–16 på telefonnummer 020-91 91 91. Du kan också skriva meddelanden till oss via webben.
Droghjälpen
PrevenTell är en nationell hjälplinje för dig som upplever att du tappat kontrollen över din sexualitet, som kanske känner oro för tankar och handlingar, eller är rädd att göra dig själv eller andra illa. PrevenTells telefontider är vardagar mellan kl 12–15.
PrevenTell
Spelfrihetens Helpline har öppet dygnet runt, året runt på telefonnummer 08-37 43 00. Du kan också chatta med en f.d spelberoende eller delta i kostnadsfria självhjälpsmöten. Spelfriheten erbjuder även stöd till anhöriga.
Spelfriheten
Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) som adhd, autism, språkstörning och Tourettes syndrom. Vi arbetar för att personer med NPF ska bli bemötta med respekt och få det stöd de behöver i skolan, på arbetsmarknaden och på fritiden.
Attention
Autism Sverige är en ideell organisation med cirka 18 500 medlemmar fördelade i 24 distriktsföreningar. Vi sprider kunskap om autism, påverkar beslutsfattare och skapar mötesplatser. Vår vision är ett samhälle där alla kan delta.
Autism Sverige
Funktionsrätt Sverige är ett stort antal funktionsrättsförbund som slutit oss samman för att agera med samlad kraft. Vår uppgift är att förändra samhället genom att både belysa levnadsvillkoren för personer med funktionsnedsättning i Sverige och vi agerar aktivt för att åstadkomma samhällsförändringar som inkluderar alla människor.
Funktionsrätt
Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa (NSPH) är en samarbetsorganisation för patient-, brukar- och anhörigorganisationer inom det psykiatriska området. Vi ser oss patienter, brukare och anhöriga som en oumbärlig resurs i samhället och i utvecklingen av vård, stöd och behandling.
NSPH
Vi är en rikstäckande, ideell patient- och anhörigorganisation för människor med diagnoserna Depression, Dystymi, Utmattningssyndrom och Bipolär sjukdom. Vi arbetar för att sprida kunskap och förståelse för de diagnoser vi företräder samt vara ett stöd för drabbade och anhöriga.
Riksförbundet Balans
Riksförbundet för Social och Mental Hälsa är en medlemsorganisation där människor med erfarenhet av psykisk ohälsa och deras anhöriga arbetar tillsammans för att värna sina rättigheter i samhället. RSMH bildades 1967, är religiöst och partipolitiskt obundet och har 78 lokalföreningar över hela landet.
RSMH
Schizofreniförbundet arbetar för ökad kunskap om schizofreni och liknande psykossjukdomar samt de funktionsnedsättningar som sjukdomen för med sig. Vi består av ca 40 lokalföreningar och har även en stödlinje på telefonnummer 08-580 000 34 som är öppen vardagar 08–21 samt söndagar 12–17.
Schizofreniförbundet
Välkommen till Spelberoendes Riksförbund. Vi har engagerat oss i att avhjälpa och förebygga spelberoende i över 20 år. Oavsett om du söker hjälp, information eller bara intresserar dig för ämnet så finns vi här för dig.
Spelberoendes Riksförbund
Riksförbundet för SuicidPrevention och EfterlevandeStöd (SPES) är en rikstäckande ideell organisation som är partipolitiskt och religiöst obunden och som är till för alla som mist en familjemedlem, släkting, partner eller god vän genom suicid.
SPES
Svenska OCD-förbundet är en rikstäckande ideell förening som stödjer personer med egen erfarenhet av ocd (tvångssyndrom) och/eller ocd-relaterade tillstånd och deras anhöriga, samt att verka för att dessa personer får ett bättre stöd och en bättre förståelse från samhällets sida. OCD-förbundet har en stödlinje och stödchatt – se öppettider på webben.
Svenska OCD-förbundet
Sveriges Fontänhus Riksförbund är en del av en världsomfattande organisation med representation i över 30 länder, med 300 fontänhus som stödjer människor som lever med psykisk ohälsa på vägen till återhämtning. Sveriges Fontänhus arbetar för att skapa en gemensam plattform för Sveriges 14 befintliga Fontänhus och att starta nya.
Sveriges Fontänhus
Suicide Zero är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att minska självmorden i Sverige. Vi vill få fler att göra mer för ett samhälle utan självmord.
Suicide Zero
Vi finns här för att lyssna på dig. Du är anonym.
Chatta med Självmordslinjen
Öppet dygnet runt, alla dagar.
Chatta med Livslinjen
Öppet 17–24, söndag–torsdag.
Få berättelser, övningar och kunskap om psykisk ohälsa.