Text på bilden lyder "Passion led us here"

Ung företagsamhet och projektarbeten

Vill du bidra till Minds arbete genom din företagsidé eller projektarbete och samtidigt vara med i kampen för psykisk hälsa? Vi välkomnar alla initiativ från UF-företagare och projektarbeten och är tacksamma för alla förfrågningar vi får.

Det kan handla om allt från att arrangera en konsert eller fest, hålla en auktion till att sälja designade kläder eller armband, eller någon annan produkt eller tjänst.

Ett bra sätt att kommunicera och genomföra ditt projekt eller UF-verksamhet är att starta en egen insamling. Via insamlingen kan du antingen föra över de pengar du får in från din aktivitet eller låta vänner, familj och andra själva sätta över pengar på webben.
Tänk på att all försäljning av produkter och tjänster kan leda till skattekonsekvenser. Läs mer om detta och om Ung företagsamhet på Skatteverkets hemsida, särskilt avsnitten om hobbyverksamhet och torghandel.

Marknadsför gärna att ditt projekt görs till förmån för Mind, det är vi bara glada över. Däremot får du tyvärr inte använda vår logga. Vi lånar endast ut loggan till ett fåtal företag som vi gör stora och långsiktiga samarbeten med och detta regleras i avtal. Vi har tyvärr inte möjlighet att göra samarbeten med UF-företag, exempelvis bekosta framställningen av en viss produkt, närvara vid olika event, betala resekostnader eller andra utgifter. Men vi delar gärna med oss av vårt informationsmaterial, maila [email protected] för att få digitalt material. Du får gärna skriva att eventuell vinst går till Mind om det är till hjälp för företaget, men du kan däremot inte skriva att företaget eller projektet görs i samarbete med Mind.

Det är enkelt att sätta in gåvor till Mind

Det smidigaste sättet är att starta en egen insamling. Ni kan skriva om ert ändamål och sätta mål och tid för insamlingen. Det är enkelt att följa i realtid och ni kan dela via era kanaler och på sociala medier för att nå större publik.

Ni kan även sätta in ert bidrag på bankgiro 900-8533, plusgiro 90 08 53-3 eller Swish 900 85 33. Viktigt att ni anger UF-företagets namn och namnet på en kontaktperson.

Kontakta oss gärna för frågor eller om ni vill ta del av det digitala material för UF, maila [email protected]