Ge en gåva

Ring Föräldralinjen

Föräldralinjen är till för dig som är orolig för ditt barn eller ett barn i din närhet. Du når oss på telefon 020-85 20 00, vardagar mellan kl. 10-15 samt på torsdagar kl. 19-21. Du är anonym och Mind står för samtalskostnaderna.

Föräldralinjen

Välkommen att ringa Föräldralinjen, Minds stödtelefon för dig som vill reflektera över din roll som förälder, är orolig för ditt barn eller ett barn i din närhet.

När du känner dig osäker i din föräldraroll, eller är en nära vuxen till ett barn vars situation du oroar dig för, kan det kännas bra att få prata med någon professionell. Hos oss på Föräldralinjen får du möjlighet att både ställa frågor och bolla tankar för att hitta nya förhållningssätt och vägar till en bättre situation.

Samtalen till Föräldralinjen kan beröra stora eller små problem kring barn oavsett ålder.

Du är alltid välkommen att höra av dig.

Exempel på vanliga ämnen och frågor:

  • Vi ska skiljas, när och hur ska vi berätta för barnen?
  • Vår dotter har utretts och fått diagnosen ADHD men min fd man accepterar inte diagnosen och inte heller någon behandling.
  • Vår 22-åring har fastnat hemma framför datorn. Det har gått i perioder, men nu känner vi oss helt maktlösa.
  • Min dotter vill inte längre bo hos mig varannan vecka, utan vill vara hos mamman som har alkoholproblem. Hur ska jag förhålla mig?
  • Vad kan jag som farmor göra för att underlätta för min sonson, som börjar må så dåligt av slitningarna mellan föräldrarna?
  • Min dotter får hysteriska utbrott hemma och på förskolan. Vad kan det bero på?
  • Jag är kontaktperson till ett traumatiserat barn, som är hos oss varannan vecka. Jag vill prata om hur jag ska bemöta henne.
  • Jag är väldigt orolig för min dotter som är så känslomässigt avstängd. Hur ska jag nå fram till henne? Tycker att jag har försökt allt.
  • Min 10-åring är mobbad sedan fyra år. Ingen i skolan ingriper. Vad ska jag göra?

Vi som svarar

Vi som svarar har lång erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och föräldrar och har utbildning som psykolog, socionom eller psykoterapeut. Alla svarare arbetar ideellt som volontärer.

Om Föräldralinjen

Föräldralinjen, tidigare Föräldratelefonen, har funnits sedan 1996. Föräldralinjen delfinansieras av Ester Bomans stiftelse.

2004 tilldelades dåvarande Föräldratelefonen utvecklingsstipendium från Anna Lindhs Minnesfond.

Motiveringen löd:

”Föräldralinjen är en avgörande hjälp för föräldrar och andra vuxna som behöver stöd i sina relationer med barn och ungdomar. Den fyller ett tomrum för de som behöver någon att vända sig till och främjar förståelsen mellan generationerna.”