Ge en gåva

Ring Föräldralinjen

Föräldralinjen är till för dig som är orolig för ditt barn eller ett barn i din närhet. Du når oss på telefon 020-85 20 00, vardagar mellan kl. 10-15 samt på torsdagar kl. 19-21. Du är anonym och Mind står för samtalskostnaderna.

Om Föräldralinjen

Vår uppgift är att med barnet i fokus, hjälpa dig att se och utveckla din egen förmåga. Föräldralinjen ger dig möjlighet att tänka tillsammans med någon. Att vrida och vända och få råd och stöd.

När du känner dig osäker i din föräldraroll, eller är en nära vuxen till ett barn, kan det kännas bra att få prata med någon professionell.

Samtalen till Föräldralinjen kan beröra stora eller små problem. Alla är lika välkomna att höra av sig.

Exempel på vanliga ämnen och frågor:

  • Vi ska skiljas, när och hur ska vi berätta för barnen?
  • Vår dotter har utretts och fått diagnosen ADHD men min f d man accepterar inte diagnosen och inte heller någon behandling.
  • Hur ska vi samarbeta?
  • Min dotter vill inte längre bo hos mig varannan vecka, utan vill vara hos mamman som har alkoholproblem. Hur ska jag förhålla mig?
  • Vår son får hysteriska utbrott, vad kan det bero på?

Vi som svarar

Vi som svarar har lång erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och föräldrar och har yrkesutbildning, antingen som psykolog eller socionom. Alla svarare arbetar ideellt som volontärer.

Om Föräldralinjen

Föräldralinjen har funnits sedan 1996. Föräldralinjen delfinansieras av Ester Bomans stiftelse.

2004 tilldelades Föräldralinjen utvecklingsstipendium från Anna Lindhs Minnesfond.

Motiveringen löd:

”Föräldralinjen är en avgörande hjälp för föräldrar och andra vuxna som behöver stöd i sina relationer med barn och ungdomar. Den fyller ett tomrum för de som behöver någon att vända sig till och främjar förståelsen mellan generationerna.”