Ångestpoddens skapare blir Minds första ambassadörer

Att prata om psykisk ohälsa är något som Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg gjort i sin podcast Ångestpodden sedan 2015. Podden är idag en av Sveriges största, med omkring 200 000 lyssningar varje månad. Syftet har alltid varit att bryta tabun kring ämnet och verka för större öppenhet kring frågor som rör psykisk ohälsa. Därför blir Ida och Sofie nu ambassadörer för Mind.

Ida och Sofie växte upp i Karlshamn och har varit bästa vänner sedan de var små. Efter att själva ha levt med, och påverkats av, psykisk ohälsa startade de 2015 Ångestpodden, som idag är en av Sveriges största poddar. De har nominerats till flera priser och 2017 vann de Stora influencerpriset i kategorin Årets röst. De har även lett tv-program i SVT och skrivit boken ”Vi borde vara lyckliga”.

I Ångestpodden tar Ida och Sofie upp alla de tankar och funderingar som många någon gång har haft men inte pratar högt om. Lättsamhet blandas med allvar i podden, vars syfte är att bryta tabun och skapa mer öppenhet kring att inte alltid må så bra psykiskt.

Som ambassadörer för Mind kommer Ida och Sofie att fortsätta lyfta och uppmärksamma betydelsen av att vi pratar om våra känslor, särskilt känslor som leder till psykisk ohälsa, och hur man kan bemöta en annan människa som mår dåligt.

– Vi är så ärade och glada över att bli ambassadörer för Mind. Vi tycker att det är ett så otroligt viktigt arbete som Mind gör och vi hoppas att vi ska kunna bidra till att driva det arbetet framåt och hjälpa till så gott vi kan, säger Ida och Sofie.

Under 2020 tog Mind emot över 83 000 samtal i sina stödlinjer (Självmordslinjen, Äldrelinjen och Föräldralinjen). Antalet kontaktförsök mer än fördubblades i jämförelse med 2019 och fortsätter hela tiden att öka. Mind arbetar med att sprida kunskap om det medmänskliga samtalets kraft och hur vi kan hjälpa varandra att prata om hur vi mår.

­– Ida och Sofie har länge brunnit för precis samma frågor som Mind arbetar med; att minska det stigma som finns kring psykisk ohälsa och vikten av att kunna prata om hur vi mår och hur livet känns, på riktigt. De har en viktig och värdefull röst och vi är väldigt stolta över att de nu väljer att bli ambassadörer, säger Petra Lindskog, engagemangschef på Mind.

Kontakt:

Tove Lundgren, ansvarig för Minds ambassadörsprogram, 076-316 25 25