Ge en gåva

Nya svenska ord

Svenska akademin har publicerat en lista över de senaste svenska orden som skapats under det är gångna året. De ord som skapats av utvecklingen i vardagslivet.

För länge sedan skapades ordet flört då en ung kvinna behagfullt tappade en liten broderad näsduk framför fötterna på någon ung man. Han tog upp den med några vänliga ord och en konversation och kanske senare en bekantskap kunde skapas.

I dag tappar unga damer inte en broderad näsduk för att väcka en mans intresse. Inte heller äldre damer använder sådana metoder.

För några dagar sedan var jag på teatern och när jag efter föreställningen skulle ta på mig kappan och samtidigt ta av mig glasögonen, lossade  min ena hörapparat och ramlade i golvet. Eftersom jag är inte bara hör utan även ser illa, så insåg jag att jag inte skulle kunna hitta den bland alla fötter på golvet i teaterns garderob. Men en man i närheten, en verklig gentleman, såg min lilla hörsnäcka och gav den till mig med några vänliga ord och vi bytte några meningar och skrattade åt situationen. Min goda vän som var i mitt sällskap fann det nya ordet seniorflört.

Kanske det ordet blir ett av de nya orden i språket nästa år.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Relaterat innehåll

Herdis Molinders blogg

Fråga föräldrarna

Varför lyssnade jag inte när Mamma berättade? Varför frågade jag inte Pappa? Nu är det...

Egna ordLivet

Jag vill inte att folk ska se mig som gammal

Jag har svårt att förlika mig med tanken att jag är pensionär.  Då är man ju...

Herdis Molinders blogg

Varför

Lyssnade jag inte när Mamma berättade om sin uppväxt? Sitter jag kvar och slötittar på...

Hitta mer innehåll om: