Middag 

Häromdagen bjöd jag mina barn och svärbarn på middag. Jag funderade länge på vad jag skulle kunna hitta på och försökte läsa några nya recept med många spännande kryddor och tillbehör, men jag gav upp och återgick till den maten som min man alltid lagade när han skulle sköta middagen, nämligen falukorv i ugn.

Jag kunde inte ha valt något bättre. Barnen blev helt förtjusta att få återse en stor ring falukorv, skårad med ost och senap emellan och sedan gratinerad i ugnen och serverad med potatismos. Det var ingen tvekan om att glädjen var stor när de fick återgå till sin barndoms favoritmiddag. Det blev lite kvar till en av sönerna att ta med till lunch dagen därpå.  

När våra barn växte upp på sextio- och sjuttiotalet var det ovanligt med pappa i köket och veckotidningen Veckojournalen hade en serie om pappor i köket. Min man Sven intervjuades och fick visa sina talanger. Sven kunde två eller tre varmrätter och när det serverades blev det ett jubel naturligtvis. Då var han kung under en middag. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Herdis Molinders blogg

Oväntad ljusglimt

Så här års drar jag inte ner min rullgardin när jag går och lägger mig....

Herdis Molinders blogg

”Tänkte du fria till mig?”

Det är frestande att sitta kvar hemma i sin sköna fåtölj med en pläd över...

Herdis Molinders blogg

Björnar putsar inga adventsstakar

När jag vaknar är det fortfarande mörkt och det dröjer innan det blir ljust. Det...

Hitta mer innehåll om: