Ge en gåva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varmpratskort – 18 sätt att få i gång samtalet

Småprat är en viktig del av mänsklig interaktion men ofta övergår småpratet i kallprat. Kallprat kan tvinga oss att fortsätta prata på en lättsam nivå även om livet innerst inne känns tungt. Det kan också bidra till stigmatisering av psykisk ohälsa där många upplever att deras mående blir en belastning om det lyfts under en konversation.

Många i samhället lider av ensamhet, särskilt nu i samband med pandemin. Allt fler uttrycker att de mår psykiskt dåligt – både av att livet begränsats och av oro för både den egna och anhörigas hälsa. Vi behöver alla hjälpas åt och visa medmänsklighet på de sätt vi kan. Därför är det viktigt att sprida kunskap till fler om det medmänskliga samtalets kraft och hjälpa människor att prata om hur de mår.

Med initiativet Varmprat vill Mind uppmuntra fler till att våga ta kallpratet till nästa nivå och få oss att prata mer om vårt psykiska mående. Vi kallar det Varmprat för att frågorna på korten kan inspirera till samtal som är motsatsen till kallprat. Samtal som kan kännas lite mer viktiga på riktigt. Det behöver inte vara centrerat kring svåra problem, utan handlar mer om att öppna upp för samtal kring livet som det faktiskt är.

Ladda ner varmpratsfrågorna

Varför inte använda korten nästa gång du pratar med några du bryr dig om och vill lära känna lite mer?

Varmprat – alla frågor

 

Vill du varmprata redan nu?

Besök Mind Forum på forum.mind.se