Ge en gåva

Utflyktstips

- Hmm, vänster känns rätt..

Såhär in på sommaren kan det ju vara trevligt med utflykt, en av mina absoluta favoritsysslor. Det både låter och är mysigt – och normalt. Normalt folk åker på utflykt.

Jag brukar inte planera in utflykten innan. Istället bestämmer jag mig bara för att det är dags, när helst det känns rätt i magen. Sekunden efter sitter jag på en buss. Eller i Lulu Luck – om min pojkvän har tid att köra mig, och/eller hänger med i mina ”snabba svängar” (inte mina ord).

Åker jag buss hoppar jag bara av där det känns rätt i magen. Ibland har jag tur och hittar en fin plats att utflykta på. Oftast blir det fel och jag snurrar runt i något industriområde tills jag får tunnelseende. Sen hittar jag inte tillbaka till bussen utan ringer min pojkvän.

– Hej, jag är på utflykt och är vilse!

– Var är du?

– Vet inte.

– Kan du beskriva var du är?

– Det är vita hus och en liten rondell.

– Gå rakt fram tills du ser vad gatan heter.

– Det står ingenstans. Den här gatan heter nog ingenting.

– Men hur ska jag kunna hjälpa dig då, hade du tänkt?

Bra fråga..

Då föredrar jag nog att utflykta i Lulu Luck. Då brukar jag ljuga och säga att jag hittar vägen till ett bra ställe. Sen, väl i bilen, beskriver jag vägen som känns bäst just då. I går hamnade vi i Ullriksdals slottsträdgård. Det var en trevlig utflykt!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

7 kommentarer till “Utflyktstips

 1. Katarina

  Gillar också utflykter. 🙂
  Ett tips på utflyktsmål är Taxinge slott.
  Ligger väldigt fint vid vattnet och har ett helt underbart café fullt med mumsiga grejer.

  http://www.taxingeslott.se/?show=startsida

  Har en lista med filmer jag behöver ”få ur mej”. Toppenfilmer om hur det är att känna sej annorlunda och försöka passa in på olika sätt.

  Temple Grandin
  http://www.lovefilm.se/film/Temple-Grandin/110723/

  I rymden finns inga känslor
  http://www.lovefilm.se/film/I-rymden-finns-inga-k%E4nslor/58272/

  A beautiful mind
  http://www.lovefilm.se/film/I-rymden-finns-inga-k%E4nslor/58272/

  Rain Man
  http://www.lovefilm.se/film/Rain-Man-Special-edition/27087/

  Girl, Interrupted – Stulna år
  http://www.lovefilm.se/film/Girl-Interrupted-Stulna-%E5r/14335/

  Gökboet
  http://www.lovefilm.se/film/G%F6kboet/62991/

  Kram <3

  Svara
 2. Tove Lundin

  Jag älskar Taxinge slott! Var nu fyra år sedan sist, men en av mina absoluta favoritytflykter blev det!
  Tack för filmtipsen! Jag behövde den för sommarens inomhus-utflykter 🙂
  Kram <3

  Svara
 3. rabbit

  Ja på allt förutom det med bilen för det har jag ingen.. Men ett problem för mig är att det alltid blir så himla dramatiskt: 1.humor för här står jag alltså igen. 2.total frustration för här STÅR jag alltså igen och börjar bli hungrig och hittar ingen bra butik. 3.hittar bra butik och humor för här står jag alltså igen och energi och börja leta sig rätt, men sen 4.total frustration för jag hittar inte och gråta bland folk för jag är så trött på att vara vilse hela tiden och när jag tillslut kommer i hamn (yes, telefon med någon som har koll eller har en dator nära brukar funka) så har det varit så mycket känslodrama att jag är helt matt. Och utflykten blir – som alla andra utflykter – mer att handla om känslodramat än något annat. Det har nog liksom blivit mina standardutflykter 🙂 Å andra sidan så är det nåt visst med dem också. Man kan tillexempel ibland hitta en bra butik där de har tillexempel billiga bananer 😀

  Svara
 4. Chaiya

  Jag får alltid för mig att jag har bättre lokalsinne än vad jag har… Tur nu att jag har en sambo som bara kan kolla på en karta och ”fotografera” in den i sin hjärna så att det bara är att hänga på. Han brukar ibland vara tyst när jag ska leda vägen, när jag är ”säker” på att jag hittar – för att sedan påpeka hur vi skulle ha gått.

  Svara
 5. Tove Lundin

  Rabbit – jag håller med! Visst kan det finnas en charm med dessa utflykter.. De kanske inte känns så skoj just i stunden, men jag har många fina minnen av märkliga situationer jag försatt mig i 🙂 Var man kan hitta billiga bananer är det inte alla som vet…

  Din sambo gör helt rätt i att låta dig försöka, Chaiya! Bra att han låter dig leva kvar i föreställningen att du är en sån som hittar 🙂

  Hej Therese! Kul att du hittat hit! Tack för länken till din blogg som jag ska kolla!
  Kram

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.