Utflyktstips

- Hmm, vänster känns rätt..

Såhär in på sommaren kan det ju vara trevligt med utflykt, en av mina absoluta favoritsysslor. Det både låter och är mysigt – och normalt. Normalt folk åker på utflykt.

Jag brukar inte planera in utflykten innan. Istället bestämmer jag mig bara för att det är dags, när helst det känns rätt i magen. Sekunden efter sitter jag på en buss. Eller i Lulu Luck – om min pojkvän har tid att köra mig, och/eller hänger med i mina ”snabba svängar” (inte mina ord).

Åker jag buss hoppar jag bara av där det känns rätt i magen. Ibland har jag tur och hittar en fin plats att utflykta på. Oftast blir det fel och jag snurrar runt i något industriområde tills jag får tunnelseende. Sen hittar jag inte tillbaka till bussen utan ringer min pojkvän.

– Hej, jag är på utflykt och är vilse!

– Var är du?

– Vet inte.

– Kan du beskriva var du är?

– Det är vita hus och en liten rondell.

– Gå rakt fram tills du ser vad gatan heter.

– Det står ingenstans. Den här gatan heter nog ingenting.

– Men hur ska jag kunna hjälpa dig då, hade du tänkt?

Bra fråga..

Då föredrar jag nog att utflykta i Lulu Luck. Då brukar jag ljuga och säga att jag hittar vägen till ett bra ställe. Sen, väl i bilen, beskriver jag vägen som känns bäst just då. I går hamnade vi i Ullriksdals slottsträdgård. Det var en trevlig utflykt!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!