Mellan raderna

- Åh, vad trevligt vi har det, bajskorv!

– Hej! Vill du beställa?

“Säg inte bajs, inte kiss heller. Undrar hur gammal hon är, kanske 45? Det är jag om, hmmm, 25 år? Nej – 14 år. Om man är 45 är det halva 90, hoppas man lever till 90! Fast jag vill ju inte bli sjuk, såklart. Undrar vilken sjukdom som är värst av..

– Kaffe tack, med mjölk.

“Det jobbigaste skulle nog vara om jag började bli dement. Tänk om jag är dement nu! Jag måste minnas vad jag gjorde igår klockan halv två, hjälp jag minns inte! Jag är nog dement”.

– Tack så mycket! Ska vi sitta där borta?

“Tänk att klockan halv två är exakt ett dygn sedan. Vad fort det går! Jag kan räkna alla dagar som klockan kommer vara halv två, precis som denna halv två, fram till mina föräldrar dör, på kanske, hmmm.. en kvart. Nä, vänta tänk om det bara är några minuter! Jag får absolut inte räkna ut hur många minuter det blir!”

– Vad har du haft för dig senaste tiden då, vännen?

“Shit, jag minns ju inte, vad ska jag svara? Vem är det jag fikar med? Nej, jag är dement!”

– Lite allt möjligt, vi håller ju på och renoverar. Det blir jättefint i sovrummet. Sen har vi varit i torpet. Jätteavkopplande, verkligen!

“Sa jag inte det sist vi sågs också – jo exakt samma mening sa jag ju. Nu måste jag fråga tillbaka, jag är så himla egocentrisk! Pratar bara om mig själv hela tiden. Fattar inte att folk ens vill umgås med mig. Kolla, jag har glömt att kamma håret och handen kan inte sluta darra.”

– Själv då, vännen, hur har du haft det?

“Lyssna nu Tove, lyssna! Sa hon Prag? Titta, en blå bil nästan som pappas. Om jag tittar igen kommer pappa krocka och dö! Nu får jag inte säga att hon är ful och att jag hatar henne – tänk om jag säger det!”

– Vad trevligt det låter! Berätta mer, vad fin din blus är förresten!”

Såhär, kära läsare, ser det ut mellan raderna – en bra dag. I en text på skärmen kan jag markera och trycka på delite. Men i dag valde jag att inte göra det. Bara för att visa att Du inte är ensam.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!