Ge en gåva

The dark side of me

- DUMMA MAMMA!

I natt blev jag väckt av Marilyn. Hon stod på mitt ansikte och jamade – vad är det för stil egentligen?

Men det blir värre. Historien tar en helt ny vändning här. Kära läsare, vad jag nu kommer att berätta är fruktansvärt. Till mitt försvar kan sägas att jag knappt sovit sedan den nya sängen gjorde intrång i husefriden. Jag behöver min sömn. Vet ni vad jag gjorde? Jag schasade ut henne. Och smällde igen dörren! Så har jag gjort förut. Tro för all del inte att det tar slut här, nej nu kommer det värsta. Plötsligt fylldes jag av en helt ny känsla av harmoni. Jag njöt. Njöt av att hon inte fick komma in i sovrummet. Av att hon fick vara ensam. Jag njöt av att hon blev ledsen. Av hämnden. Jag fick en kick. Haha!

Precis när jag skulle till att somna gick det upp för mig: sådär fungerar ju en sadist. Jag är sadist! Insikten for genom mig som en pil. Det som är speciellt på natten är ju inte bara att man drar helt ologiska slutsatser på noll grunder – man måste planera livet efter dem också. Precis just då. Inget kan på några villkor vänta till i morgon. Trams!

Inte förrän mitt fiktiva barn var vuxet, och kunde bearbeta sin hemska uppväxt med en bra psykolog, somnade jag om igen. Med Marilyn på huvudet.

Jag är inte sadist. Inte mot någon annan än mig själv.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

4 kommentarer till “The dark side of me

 1. http://mariellejohnsson.wordpress.com

  Nä inte är du sadist mot andra. Och det där att vara sadist mot sig själv…. tror jag att jag är också. Andra brukar gräla enormt när jag är i depp och säger så mycket fula saker om mig själv, så det kanske är att vara sadist mot sig själv. Ja det är det nog.
  Vi kanske skulle va lite sadister mot varann du och jag. Stå och gräla på varann, kanske rentav skrika. Så får vi ut det istället.
  Eller nej det var nog ingen bra idé för jag tror jag tycker om dig Tove, så det sista jag vill är väl att skrika till dig…. Du får en kram istället 🙂

  Svara
 2. Tove Lundin

  Å, jag gillar dig också Marielle! Tycker därför det är en lite kul tanke att vi skulle skrika på varandra 🙂 För visst är det så att man aldrig skulle säga till andra vad man säger till sig själv.. Det blir ju helt absurt om man skulle kalla folk som värnar om sin sömn och mår bra av att sätta gränser för sadister (min kompis tröstande ord – inte mina). Vi måste vara snälla mot oss själva!
  Kramar!

  Svara
 3. Cicci

  Jag brukar säga till min bästa vän att hon ska behandla sig själv som hon behandlar mig. Försöker tänka lite så själv att behandla mig själv som min bästa vän men det är svårt. Håller med att man säger saker till sig själv som man aldrig skulle säga till någon annan.

  Svara
 4. Tove Lundin

  Visst är det svårt! Kanske man ska säga två bra saker om sig själv och två till sin vän, vice versa med jämna mellanrum!

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.