Ge en gåva

160 centimeter främling

Myshörna i vardagsrummet!

Det här med förändringar är ju, som bekant, inte min grej. Men nu har jag nog gått över en gräns. Visst att det är svårt att byta stad, lägenhet, jobb – men säng?

Som jag har längtat efter den där sängen. 120 centimeter är mysigt i några år. Sen får man nog av att ligga i en grop i mitten. Situationen blev så ohållbar att semesterkassan rök. Jag hade ändå ingen semester (eller kassa), men jag gillar att säga så. Dessutom köper vuxna människor dubbelsäng. Vi är vuxna människor i den här familjen.

I samma veva gjorde ”vi” klart sovrummet, alla lister på plats och vit färg över spackelfläckarna som jag gillade så mycket. I går kom sängen. Eller snarare: i går kom två sängar, en tjock madrass, en tunn madrass och åtta ben. Supersnygg. Men så fort den kommit på plats visste jag att något inte stod rätt till. Sängen saknar själ och så är det med den saken.

Jag fick en ny bäddmadrass på min 27 års dag och blev förskräckt. Mamma fick lämna tillbaka den, jag trivdes med min. Hade den funkat i tio år skulle den minsann funka i tio till. Sen föll detta i glömska. I går natt var katastrofen ett faktum. Jag har sovit tre timmar. Nya väggar, nya lakan och ny säng. Som att vara en främling i sitt eget hem. Jag blir snyftig bara av att tänka på det. Och ilsken.

Jag vet att detta är ett lyxproblem men det är så mycket större än så. Jag har köpt en säng tillsammans med min pojkvän, en kostnad som en förlovningsring (inte för att jag på något vis drar sådana paralleller!). Min tryggaste ägodel åker ut och något främmande tar dennes plats. Och däri ska jag sova! Oerhört traumatiskt. För mig har saker en själ, en personlighet. Och den nya sängen är inte sympatisk! Nu har jag klämt in den gamla sängen i vardagsrummet. Här får den stå tills vi lärt känna varandra, jag och den nya sängen.

Det är faktiskt jag som bestämmer i det här hemmet!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

4 kommentarer till “160 centimeter främling

 1. Lilla H

  Hejsan!
  Jag förstår hur du menar, med att det är ett större poblem en ett lyxpolem. För ens liv vänds upp och ner på en ”så liten grej”.

  Nu till lite andra saker! Jag är ju en tjej så inte klarar att ha på mig ”ormskinsbyker” (såna som nu är mordena)
  För dom gör så j.vla ont, helt ängelt.
  Kan det ha med dom grejerna att göra?
  kramisar lilla h
  <3

  Svara
 2. Katarina

  Åh låter jobbigt.
  Satt just och funderade på vilka förändringar jag har svårt med. Hm… Inga alls tänkte jag.
  Men kom på att mitt ex (i all välmening) ändrat min startsida på datorn. Inget ser ut som förut. Har jobbat mej blå med att försöka ändra tillbaka. Blev superfrustrerad.
  Såg sen att Barack Obama blivit omvald. Åh då blev jag glad igen. Men måste fortfarande få ordning på datorn för att återfå den normala balansen.
  Det gnager liksom annars.

  Minns också att jag grät floder när bilen åkte på skroten, när jag var liten.
  Tyckte lika mycket om den som vår katt.
  Kändes som de hade ihjäl bilen.

  Hoppas du vänjer dej vid nya sängen snart.
  Kram <3

  Svara
 3. Tove Lundin

  Hejsan Lilla H! Ormskinnsbrallor är det värsta jag vet (i klädväg)! Jag hatar när kläder kliar, skaver, sitter åt och knölar. Vissa med adhd har svårt för beröring av huden, sinnena är överkänsliga. Hörsel, lukt mm. Kanske du känner igen dig? Själv har jag mjuka byxor och lösa tröjor och tycker det är hur snyggt och coolt som helst 🙂
  Kramisar till dig <3

  Jag skulle tycka det var oerhört traumatiskt om min leopard försvann från min skärm, Katarina! Förstår att det är svårt för andra att förstå, det var ju lite rart tänkt 🙂 hoppas du lyckas få tillbaka din trygga! Ja jippi för Obama 🙂 vaknade i morse (efter en något bättre natt), slog på tvn och kände mig lugn över att slippa den förändringen. Och gnaget!
  Kram <3

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.