Statistik

Jag var, helt ovetande, rätt ute med gårdagens inlägg. Min hetsiga diskussion med mina fiktiva norm-människor var helt på sin plats (jag trodde nästan att jag blivit galen för en stund).

I dag fick jag färsk statistik från Hjärnkoll. Mer än varannan chef tror att tio procent eller färre av deras anställda är psykon. Enligt Socialstyrelsen är vi 20-40 procent, även om jag är beredd att argumentera för att det gäller mer eller mindre alla.

Ännu mer oroväckande är att 82 procent av de chefer som vet att de anställer psykon vill jobba med dem i framtiden medan 38 procent av de som tror att alla deras anställda är 100 procent normala vill fortsätta ha det på det viset.

Nu har jag ägnat en timme åt att få ihop dessa siffror. Med hjälp av Statistiska centralbyråns statistik och en miniräknare. Var i hela friden håller vi hus?

Marilyn har tröttnat på mitt räknande och lagt sig demonstrativt i mitt knä.

Någon där ute med matematiska talanger får gärna hjälpa mig!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!