Ha lite kul

Sticka en bamsestor bebismössa till dig själv - jätteroligt!

”Gör en snäll sak för dig själv” säger min fina psykolog till mig ibland. Det är den enda läxa jag slarvar med. Varje gång jag kommer på att jag faktiskt kan göra något kul, något jag tycker om, får jag samma pirrande känsla i kroppen som när jag var yngre och tänkte skolka från en lektion.

Du som känner igen dig: sätt dig ner en stund och fundera över vad du tänkt göra i morgon. Är det något viktigt? Är det vad du egentligen vill? Kommer någon dö om du inte gör den saken? Om svaret är nej på alla frågor – då tycker jag att du ska tänka om.

Plötsligt har man en helt tom dag som man kan fylla med precis vad man vill. När jag tänker på det här viset kommer jag på hur mycket jag missar i livet, allt jag egentligen vill göra.

Typ:

Ingenting

Hyra alla avsnitt av någon serie man missat och titta på alla i sträck

Gå på museum

Möblera om

Pyssla

Packa matsäck och gå på utflykt

Skriva brev

Sy eller sticka

Ta ett bad

Lägga patiens

Sitta på en buss och åka runt utan mål

Gå på konditori och köpa den största bakelsen

Lyssna på orgelmusik i kyrkan

Fyll gärna i (mina saker är ganska töntiga).

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

7 kommentarer till “Ha lite kul

 1. Bea

  Ett annat roligt att göra är Geocach, springa runt på konstiga ställen och leta små skatter med gps, som få andra vet om. Gnugga lite hjärnceller, känna sig lite busig och motion kan man också få på köpet 🙂

  Svara
 2. Gerd

  Idag har jag haft en riktig mys-dag! Jag har jag varit en tur på stan och på Café med en gammal klasskamrat från grundskolan. Vi har träffats kanske tre-fyra ggr sedan vi gick ut 9:an 1980…..oups, nu kan ni visst räkna ut hur gammal jag är 😉 Ha en frortsatt trevlig lördagskväll!

  Svara
 3. Tove Lundin

  Det där låter så roligt Bea! Jag har funderat över det, visserligen är det för mig ett äventyr bra att hitta hem till en kompis 😀 Men jag tänker definitivt prova nån gång, har nyss skaffat gps.. Precis lagom busigt för mig 🙂

  Haha, Gerd – jag är ändå så dålig på matte 🙂
  Vad mysigt det lät! Det sätter jag på listan ”träffa en gammal vän”! Jag känner en kille som bestämde sig för att kontakta vänner från förr. Han har nu bland annat bott några dagar hos sin gamla kompis, hennes man och barn någonstans nere i Sverige. Även om de inte pratat på tio år var det som vanligt, sa han.
  Trevlig lördagskväll till dig också!

  Svara
 4. Cicci

  Sånt brukar jag också får höra. Särskilt viktigt ska det vara om jag gjort något för mig svårt. Brukar unna mig något gott att äta, titta på någon film jag tycker om.

  Svara
 5. yasmin

  vad gör man om personerna runt omkring inte låter en göra saker för sig själv? Utan man blir skam belagd och nedtryckt för att man inte tagit det gigantiska diskhögen eller plockat bort efter sig. Jag bor med min pojkvän och han är bokstavligt talat EFTERBLIVEN när det gäller att förstå mina kännslor och mina svårigheter och tillkortakommanden. Jag får alltid tjöt och ”jag mår dåligt när det är så mycket disk andras flickvänner tar jj disken och sköter hemmet. Det är ju jag som jobbar och du är ju bara hemma hela dagarna” VA FAN ASSÅ JAG BLIR SÅ FÖRBANNAD ATT DET FLIMMRAR FRAMFÖR ÖGONEN!!! FRUSTRERAD” JÄVLA ADHD PSYKFALL” som han säger när han blir riktigt trött och förbannad på mig, han ber ju om ursäkt sen och mår dåligt för det, men just då när han säger det så går hela mitt liv i revy framför ögonen på mig dom sakerna har jag fått höra hela mitt liv från alla som PÅSTÅR sig älska mig..hur ska jag någonsin komma över alla svek som gjorts mot mig när jag ständigt blir påmind? Jag spyr mycket av mina medeciner och idag var det jobbigare än vanligt kan inte behålla maten. Har spytt flera gånger. Jag ringde honom och bad han komma hem och hålla om mig tills det gick över. Han var hemma hos sina föräldrar som bor 1 minut härifrån. Hans svar var: ska dricka upp min öl du får vänta jag kommer om en stund. Jag svara:vad är en stund? Han svara:om en stund bara det märker du…. Just då ville jag köra handen igenom min telefon till hans och strypa han . FAN ATT DET SKA VARA SÅ JÄVLA SVÅRT FÖR HAN ATT OFFRA 15MIN FÖR MIN SKULL OCH BARA GÅ HEM OCH HÅLLA OM MIG!!! Jag blir så sårad och trött det tär på min själ. Jag har pratat med han flera gånger. Han skärper till sig i en vecka sen glömmer han av det och så börjar skiten om igen. JAG BLIR GALEN!!!!!! nu har jag skrivit av mig så nu mår jag lite bättre i allafall. Jag slapp få extrem raseri utbrott och paja lägenheten…tack vare denna underbara bloggen <3 känner mig hemma här. Kram på er

  Svara
  • Tove Lundin

   Kram Yasmin!
   Kanske inte alla kommer förstå oss. Men vi ska däremot ha respekt från alla! Anhöriga som inte fattar borde ta en kurs! Det är verkligen inte alla flickvänner som diskar hemma. Skitsnack! Våra partners får faktiskt acceptera att vi inte kommer vara som andra, vill man ha en förändring måste man prata om den och komma på en lösning tillsammans som båda måste jobba på. Ta inte skit! Det får räcka med alla oförstående människor när man var yngre. Min pojkvän behöver också bli påmind typ en gång i veckan för han glömmer att jag aldrig kommer lära mig. Jag förlåter honom – bara han respekterar mig för den jag är..
   Nu låter jag som värsta relationsexperten 🙂 jag berättar bara om mitt verktyg. Men inte en ljusstake går säker i vårt hem, vi köper helt enkelt nya, billiga på Myrorna. Det gäller att hitta sitt sätt 🙂 OBS: du är inget jävla adhd psykfall!! Varje gång han säger så tycker jag han kan diska i en vecka! Kram!

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *