Fantasier kring middagsbordet

Hätsk diskussion vid middagsbordet.

Under middagen tillät jag mig att fara iväg lite i fantasin. Min pojkvän som till en början lyssnade lite halvhjärtat satt efter ett tag med gaffeln halvvägs mot munnen. Blicken kände jag igen, det är samma som när jag börjar dansa inne i butiker eller vinglar i fönstret på femte våningen med fågelmat. Typ den.

De som bestämmer saker får vara norm. Människor som tror att jorden går under om man pratar för högt, har fläckar på kläderna eller kommer försent, de har chefspositioner och sitter i riksdagen. Här kommer min fantasi: tänk om det vore tvärt om!

Ju mer jag tänkte på hur det ser ut, desto mer upprörd blev jag, efter ett tag satt jag och skällde ut mina fiktiva norm-människor efter noter. Men jag lät dem komma till tals, genom att med sarkastisk röst och grimaserande ansikte härma dem, med vad jag antog de skulle säga till sitt försvar. Sen fick personen i fråga svar på tal. Det hela slutade med att någon tönt frågade hur det skulle gå om alla busschaufförer hade adhd eller var bipolära. Ingen aning om hur samtalet hamnade där.

– Det var det dummaste jag hört, svarade jag mig själv (nu skrek jag nästan) självklart kommer alla normalstörda få den hjälp de behöver, när de måste vara i exakt tid till och från sina trista jobb. Typ supersnabba bilar i luften. När jag blir statsminister kommer jag se till att det finns arbetsmarknadspolitiska åtgärder som gäller alla!

Här någonstans mötte jag min pojkväns blick, den där som jag berättade om. Tror vi håller den här planen för oss själva ett tag till va..

Världen är inte redo.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

6 kommentarer till “Fantasier kring middagsbordet

 1. http://mariellejohnsson.wordpress.com

  Haha, du är mer manisk/psykotisk än jag 😀
  Skoja bara. Eller det kanske var sant. Just nu är jag liksom ute och svävar. Det går inte att förklara. Inte ens läkaren på psyk förstod vad jag menade…
  Jaja… dina planer är säkert skitbra! Speciellt bussar som flyger i luften med bipolära busschaufförer eller statsministrar som spillt på sig! Tänker även på byxor med hål på knäna och skitiga för att man kravlat omkring i rabatterna…
  Just nu sitter jag mest och funderar över mitt ostädade hem… vore jag rik skulle jag ha hembiträde…. å andra sidan kanske man skulle ha boendestöd….
  Kram!

  Svara
 2. Frida

  Jag hade en husläkare en gång som det såhär i efterhand skriker psyko om (but in the good way). Då tyckte jag bara att det var skönt att få prata med en _människa_ för en gångs skull inom vården istället för de där välordnade läkarmaskinerna. Hon dök upp med andan i halsen, håret på ända och läkarrocken snedknäppt, hon pratade ”för mycket” (som det ju kallas), blandade ihop saker och tappade ord. Fortfarande den läkare som jag känt mig mest bekväm med någonsin! Har visserligen en bra husläkare där jag bor nu med, men den gamla var liksom något mer än bara ”kunnig och vettig”. Fler såna, tack! 😀

  Svara
 3. Tove Lundin

  Haha, Marielle här råder för tillfället full aktivitet 🙂 Jag gillar att ha dialoger med mig själv, man kommer fram till många bra slutsatser och vinner alltid, oavsett vad man kommer fram till.. Jag tror inte alls du är ute och svävar, du har bara en trög läkare!
  Om man helt enkelt kallar sitt boendestöd för hembiträde känns det kanske lite bättre 🙂

  Vad avis jag blev Frida! Det låter som en helt fantastisk läkare, Människor som blandar ihop saker och tappar ord inger hos mig stor respekt 🙂

  Svara
 4. "Jessica"

  Tycker tanken är väldigt vettig om inte annat så borde det finnas minst en med ADHD/annan diagnos i varje departement och liknande så det blev något gjort.

  Svara
  • Tove Lundin

   Ja!! Vi borde organisera oss och kräva detta! Tror det är där problemet börjar – hur sjutton ska det gå till? 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *