Ge en gåva

Normal första advent

Glad första advent, kära läsare!

Det är alltså första söndagen i december just i dag. Detta kan man fira om man vill. Själv gör jag gärna en adventsljusstake. Mina trogna läsare kanske minns min förra adventsljusstake. Jag glömde köpa mossa, istället la jag dit lite krimskrams (typ pärlor och en kastanj), med motiveringen att ”man ska inte vara så pjoskig”. Året dessförinnan hade jag en med vitt ludd istället för mossa. Och knallrosa ljus. För tre jular sen hade jag ingen ljusstake.

Vet inte om jag gillar var detta bär hän. Varför i hela friden har jag plötsligt en normal adventsljusstake? Har detta hänt på fler plan utan att jag märkt det? Håller jag på att bli normal? Hu, hemska tanke!

 

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

10 kommentarer till “Normal första advent

 1. Barbro

  Ingen fara Tove, tror inte alls du håller på att bli normal. Du bara lär dig normalt beteende 🙂

  Själv håller jag på och överpyntar mitt hem. Jag har nämligen fått julfeeling i år och mina söner hjälper gärna till så jag har shoppat en massa nytt, stjärnor och ljus och ljusstakar mm. Det är faktiskt riktigt mysigt.

  Kram

  Svara
 2. Tove Lundin

  Puh, det lät mycket bättre Barbro, jag lär mig normalt beteende 🙂
  Vad mysigt det låter hemma hos er! Härligt med julfeeling, det kan inte bli för mycket!
  Kram

  Svara
 3. Eva

  Hej, smaken är som baken; kluven. Även när det gäller adventsljusstakar och julpynterier. Jag har dragit ner på pyntet år efter år, men snart skäms jag för att jag har så lite. Dukar, ljus och nån blomma, och så min julkrubba med fina djur räcker ju långt i mitt tycke. Fast – jag har även virkat en julgran som blev mycket söt. Men virkning är lite terapi, man mår bra av det.
  Finns det förresten insmugna fördomar mot ”normala” saker?
  Tanken slog mig så jag skickar den vidare:) Kram

  Svara
 4. Tove Lundin

  Jag tror det kan vara så, Eva! Vilket gör det hela mycket jobbigt. Man ska helst inte vara normal, men absolut inte onormal – på fel sätt. Så tror jag. Jag tycker personer som står för att de gillar ”normala” saker är coola och sticker ut lite på sitt sätt – det är svårt att vara människa! Vad kul att virka en julgran! Jag funderar på att sticka eller virka julgranskulor i år. Huvudsaken är väl att man tycker det är fint! Kram

  Snyggt, Emilia! Värsta julstämningen 🙂

  Svara
 5. Elina

  Du är så jäkla fantastisk! Älskar att du har sådan självinsikt, och ”vågar” vara så öppen. Själv är jag 23 år, har borderline med depression/ångest. Vill nog gärna få det att låta som att ”Jag skiter i vad folk tkr och tänker, jag är den jag är!”, men ska sanningen fram är jag nog rätt försiktig med vem jag berättar det för. Ska försöka suga åt mig lite av din öppenhet 🙂 Ta hand om dig, och hoppas du får en fin jul! Kram Elina

  Svara
  • Tove Lundin

   Tack Elina! Jag förstår att du är försiktig med det. Folk reagerar ju så himla konstigt ibland! Men det är skönt att våga låta deras reaktion vara deras problem. Ofta har den andra själv en diagnos eller känner någon som har. Hoppas jag kan inspirera lite!
   Ta hand om dig! Kram

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.