När allt är svart och vitt

Och den som säger att allt inte är svart eller vitt har ingen aning!

Bara för att jag ska göra en så komplicerad sak i morgon som att hälsa på min pojkväns föräldrar och sova över har hela universum stannat. Jag har planerat en sak! Och all tid innan det planerade blir till ett vakuum.

Men eftersom det är fredagskväll och jag faktiskt är en normal person vill jag hitta på något skoj.

Som vanligt i dessa ögonblick blir det extra tydligt hur det är att ha blandade skov. Vilket jag nu tänkte berätta lite om. Ett litet YouTube-klipp jag tycker är passande finns här.

Blandade skov, som det heter så vackert, betyder att man har gas och broms samtidigt. Ungefär som att sitta i en liten låda och vara rastlös. Eller som när man tittar på en sorglig film och någon dör, så börjar personen leva igen.. Den känslan! Fast omvänt.. Och igen. Och igen. Eller vara på en fest och vilja vara hemma. Eller vara hemma när man är festsugen. Och när man kommer dit vill man bara gå hem…

Efter mycket grubblande har jag nu kommit på en plan: Jag bestämmer mig för att gå ut i kväll. Det får bära eller brista! Varje gång en negativ tanke kommer upp ska jag titta på den utifrån såhär: “Hahaha, vad är detta för negativ tanke? Dig vill jag inte kännas vid – försvinn, jag ska på fest!”. (Här får man lägga in vad man själv vill säga till dum-tanken. Låt fantasin flöda).

Idén är inte speciellt ny. Det är vad man får lära sig i terapin, på meditationen, av sina normala vänner osv.. Men det är första gången jag kör den i praktiken.

Återkommer i morgon med resultatet – det kanske funkar!

Trevlig kväll!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!