Lista för snilleblixtar

Någon som hört talas om en automatisk tandkrämstubhållare som sitter på väggen och klämmer ur tandkrämen, utan att det kladdar? Eller en låda, man har under golvet, där man bara slänger ner allt stök i när man får gäster? Nä, skulle inte tro det, för detta är två av mina många supersmarta snilleblixtar som ännu inte slagit igenom (av någon konstig anledning, förmodligen är mänskligheten inte redo än).

Visste ni att man misstänker att Albert Einstein, Alexander Graham Bell, Sir Isaac Newton, Leonardo Da Vinci, Socrates och Thomas Edison hade adhd? Även Agatha Cristie, Edgar Allan Poe och Ernest Hemingway är misstänkta.

Man tror att August Strindberg, Mark Twain och Virginia Woolf var bipolära. Även superbloggerskan och tusenkonstnären Tove Lundin har den diagnosen.

Vad vore världen utan knasbollar? Enligt mig ganska grå och tråkig.

Går du själv och bär på en riktig snilleblixt? Här kommer en lista på bra ställen dit man kan höra av sig:

Almi www.almi.se

Hjälper dig att utveckla och finansiera en bra idé.

Nyföretagarcentrum www.nyforetagarcentrum.com

Hjälper dig med kostnadsfri rådgivning om du vill starta eget.

Drivhuset www.drivhuset.se

Hjälper högskole- och universitetsstudenter att utveckla idéer eller starta eget.

SLL Innovation www.webbhotell.sll.se/sllinnovation

För dig som arbetar inom hälso- eller sjukvården och har kommit på en bra idé till förbättring. Här får du hjälp att utveckla din idé till en färdig produkt.

Driftig.nu www.driftig.nu

Här kan du få svar på frågor om din idé.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!