Låtsas-städa

Jag är en förespråkare för stök, skrik och allmän kaos. Men det händer att även jag vill ha det lite organiserat och tjusigt hemma. I morgon får jag oväntat besök. En av mina äldsta vänner kommer. Hon är gravid och jag är så lycklig att jag vill skrika det ut till hela världen (så jag skriver det här).

Det är inte så att hon (eller den lille där inne för den delen) skulle bry sig. Vi har känt varandra sedan urminnes tider, under en period har vi bott tillsammans. Men jag vill så gärna verka lite vuxen. Därför har jag gjort det jag är bäst på: låtsas-städa!

Här ska jag dela med mig av mina tips:

1. Ta alla saker som stökar och lägg i en låda. Lägg lådan i källaren, på vinden eller någon annanstans där den inte syns.

2. Spraya rengöringsmedel över hela badrummet. Spola snabbt av med duschslangen.

Kör över allt, toalett, handfat och badkar. Kom ihåg att ta av dig strumporna. Glömmer du kan du alltid torka upp vattnet med dem.

Var noga i hörnen.

När man flyttat alla överflödiga saker kan man snabbt torka bort smuts med en trasa. Jag hatar att skölja ur dem. Istället byter jag väldigt ofta.

Eller så gör man bara som en av mina läsare, Malin i detta inlägg:

1. Sätt dig vid datorn.

2. Skapa en mapp och döp den till ”Stöket i lägenheten”

3. Häll upp något att dricka.

4. Radera nyss skapad mapp, då kommer datorn fråga; Vill du ta bort ”Stöket i lägenheten” permanent?

5. Svara ja och njuuuuut!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!