Tjoho det är vår – eller?

Dagens outfit!

En bra sak med att solen skiner och våren är här är att det kan ge pirrimagen och livslust. En dålig sak, förutom att all smuts syns mer (i alla fall hemma hos mig), är vad som kallas årstidsväxling.

För en person som lätt blir deprimerad kan det innebära en ny period i träsket. Men det kan underlätta att känna till orsaken. Denna typ av depression kallas Årstidsbunden depression. Jag påverkas mycket av förändringar, dåliga som bra. Och eftersom jag är så känslig räcker det med att det blir en ny årstid – även vår.

Känner du igen dig kan det vara bra att vara på sin vakt. Det är okej att dra täcket över huvudet även när solen skiner. Släpp kraven som kommer – man behöver inte vara glad och euforisk över att det är vår. Men det kan också vara bra att ta tillvara på en av de bästa medicinerna mot depression – solljus.

Så i dag drar jag på mig mina blommiga strumpbyxor, blundar för mina skitiga fönster och matresterna på golvet, slänger på mig solbrillorna och tar en sväng i solen!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!