Lat andra advent

För er orkade jag!

Glad andra advent! I dag ska man alltså tända två ljus, om man har en adventsljusstake. Har man ingen går ju det lika bra ändå. Kanske jag orkar mig ner i källaren lite senare, där min adventsstjärna ligger. Eller inte. Jag kanske inte ens orkar tända ljus.

Nu ska jag berätta en pinsam sak. Något som jag egentligen inte vill kännas vid. Jag är en latmask!

Detta är ganska nytt för mig, i alla fall att leva ut min lathet. Och ju mer jag gör det – desto latare blir jag. En ond spiral, vem vet var detta kan sluta. Detta har pågått i snart en månad. Nu har det gått så långt att jag hellre tittar på en dålig film än sträcker mig efter fjärrkontrollen och byter kanal. Jag är så lat att jag kan ha tråkigt!

När jag försökt ta upp detta med mina vänner säger de att de känner likadant – de orkar inte heller göra saker jämt, det är normalt att känna såhär, säger de. ”Man måste få göra ingenting ibland, Tove” säger de. Eller ”Man behöver inte alltid prestera”.

Men eftersom jag är slarvig vill jag ju inte vara lat också! En sån egenskap räcker, tycker jag. Därför hoppas jag att detta är mitt vinterläge och att jag snart är mig själv igen. Annars mottages tips mot lathet med tacksamhet.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!