Grattis på dagen!

bild-140Kära läsare, Världsdagen för psykisk hälsa är ju i dag! Inte fredag som jag skrev tidigare. Men är det någonstans man bör komma undan med ett litet slarvfel är det väl på en blogg om ett neuropsykiatriskt funktionshinder kan man väl tycka?

Hur som helst: Stort Grattis på Vår dag! Temat för just denna dag är ”Friskvård och sysselsättning”. Läs gärna mer om detta här. Eftersom jag i år har två små bebisar som tar upp mycket av min tid hinner jag inte, som förra året, ägna mig åt andra livsviktiga saker. Som att göra collage. Därför återanvänder jag helt enkelt förra årets hemgjorda grattiskort.

Och eftersom mina önskningar från det året inte gått i uppfyllelse helt återanvänder jag dem också. Här hittar ni dem!

Kärlek och Riot på Vår dag!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

6 kommentarer till “Grattis på dagen!

 1. Tyra

  GRATTIS PÅ PSYKDAGEN!

  Idag har jag var på konferans och stått på scen och läst upp en text om hur det är att ha ADHD. Jag och min skola skola var med och stod på scen och pratatde om hur det är att på specialanpassat gymnasium.

  Det var väldigt roliga människor där, som pratade på scenen. Det var jätteintressesnt att lyssna på allas åsikter. Eftersom att jag älskar att mingla så hittade jag en massa trevliga typer att diskutera med, det var forskare, psykologer, lärare, ambassadörer med mera.

  Igår så var jag på bup för att börja en utredndning för att börja en utredning för bipolär sjukdom (det har vart så mycket upp och ner på senaste tiden, senaste livet, och det blir problem. Framförallt överallt som jag brukar säga) OCH DOM SOM SKA GÖRA UTREDNINGEN VERKAR FETT BRA! DOM VAR LUGNA OCH SNÄLLA! YIPPIE! BRA MÄNNISKOR SOM JOBBAR INNOM PSYKIATRIN HEJA ER!

  Svara
 2. Barbro

  Oj grattis på oss i efterskott. Jag firade genom att ha en av mina värsta ADHD-veckor på länge.
  Detta försökte jag beskriva i min blogg igår. Det är svårt att beskriva men det börjar bli lättare. Idag mår jag lite bättre igen tack o lov.

  Kram Barbro

  http://barbroa.blogspot.se/?m=1

  Svara
 3. Tove Lundin

  Wow vad du är modig Tyra, du hjälper så många genom att våga berätta hur det är för dig! Kan tänka mig att det var många roliga människor där 🙂 Vad glad jag blir att höra att det verkade vara bra människor som ska göra din utredning! HEJA DEM OCH HEJA OSS!!

  Grattis i efterskott Barbro! Jag tycker du beskriver så bra! Skönt att du börjar må bättre, tycker också att fysisk träning hjälper jättemycket. Och det var ju just det som var årets tema 🙂 Kram!

  Svara
 4. Jeanne

  Jag har nyligen diagnostiserats Bipolär typ II. Tror dock att jag även har en släng av adhd.. Jag har nyligen hittat din blogg så jag vet inte så mycket om dig. Men jag funderar lite kring hur du mått under graviditeten? Har du ätit mediciner under tiden? Jag har nämligen planer på syskon till min dotter, men samtidigt är jag rädd för hur jag kommer må utan den medicin jag nu äter..

  Svara
 5. Tyra

  Tack Tove!, men modig å modig jag är ju ganska van vid att stå på scen, för att va modig så måste man vara rädd, eller lite modig kanske jag var för jag var lite nervös.

  Heja oss :D!

  Nu har jag var på utredning igen och då så nämde dom typ hundra andra diagnoser som jag hade höga poäng på å hejåhå. Det skulle bara vara ett besök till men nu blir det väll några fler. Nu kommer jag oroa mig i en vecka till. Jag har haft en jätteknäpp dag, var tionde minut har jag vart omväxlande upp och ner jag blir helt wacko. Men men nu är jag hemma och äter tårta och är lugn men trött.

  Svara
  • Tove Lundin

   Välkommen hit Jeanne! Jag slutade, i samråd med läkare med min medicin när jag var gravid. Man behöver inte göra det, och det är olika för alla, dessutom finns det mediciner som är mer eller mindre skadliga – så fråga din läkare! Jag hade tur och mådde prima under hela min graviditet och har inte behövt mina mediciner nu efter heller. Här skriver jag lite om graviditeten. Lycka till med syskonplanerna 😀

   Så sant Tyra, men jag tycker ändå att du är modig 🙂
   Förstår att man blir knäpp efter ett så omtumlande besök, bra ändå att du får hjälp och blir ordentligt utredd. Du har säkert inte hundra diagnoser även om du har höga poäng på flera, många diagnoser går ju ihop och liknar varandra oxå. Bra att det blir fler besök tycker jag så det blir ordentligt gjort! Åååh, tårta! Avis!

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *