Ännu en glad nyhet!

Vårbild!

 

Kära läsare, det börjar nästan blivit lite av en vana här på bloggen att publicera goda nyheter. Den här första helgen i mars vill jag inleda med ännu en glad, håll i hatten här kommer den:

Fler är positiva till personer med psykisk ohälsa! Rapporten, gjord utav (H)järnkoll hittar ni här.

Självklart är ju detta inget märkvärdigt för oss som känner oss själva och vet vilka trevliga prickar vi är. Det borde inte ens vara någon nyhet – det borde alltid ha varit såhär. Men det har det ju inte och man måste glädjas åt det lilla.

Kan ni gissa anledningen? Enligt undersökningen handlar det om att man bryter tystnaden. Något som är lättare sagt än gjort, tänker jag, men man behöver inte berätta om det inte känns bekvämt.

Ett tips är att smyga in knasigheten i samhället, till exempel prata med växter och djur eller dansa när det kommer en bra låt i butiker. Ett annat tips är att, som jag, vara “vardags psyko”. Det innebär att man inte tolererar att andra snackar skit om oss, gör sig lustiga över oss eller använder våra diagnoser på fel sätt. Varning här kan man lätt verka som en surpuppa eller partypooper, men det får en bara att verka lite normal.

Riot och trevlig helg!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!