Jag har bestämt mig!

– Orka bry sig!

 

Kära läsare, har ni svårt för det där med val? Själv har jag hittat ett sätt att ta beslut lätt som en plätt. Inte bara små fjuttiga beslut som vad man ska äta ikväll, utan livsavgörande, viktiga saker som var jag vill bo och jobba med. Metoden är lika enkel som omöjlig. Den funkar alltså inte i praktiken, men är himla rolig. Så här skulle det kunna se ut, eller snarare så här såg det ut när jag ställde mig själv mot väggen nyss “Nu får du bestämma dig Tove, hur ska du ha det?”:

Enkelt! Jag ska bo kvar i min lägenhet fast större ute på landet mitt i stan. Där kommer jag spendera mycket av min tid medan jag reser jorden runt och bor i New York. Jag ska öva på att vara vara genom att jobba dubbelt så mycket. Till exempel ska jag öppna ett café medan jag utbildar mig till veterinär. På helgerna tar jag det lugnt medan jag skriver min andra bok.

Eller som när min pojkvän frågar “Vill du åka bort i helgen eller stanna hemma?”

– Ja!

Nä, det där med val är inte min starka sida. Helst vill jag göra allt och inget på samma gång. En av mina läsare, Tyra var med i tv häromdagen. “Man behöver inte följa alla regler, det viktigaste är bara att man känner att man gjort nåt” säger hon bland annat, denna “kulturellt och politiskt engagerade filosof”. Jag rekommenderar varmt att lyssna på 13 minuter av Tyras smarta tankar kring livet. Här hittar ni henne.

Riot!

 

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!