Ge en gåva

Jag har bestämt mig!

– Orka bry sig!

 

Kära läsare, har ni svårt för det där med val? Själv har jag hittat ett sätt att ta beslut lätt som en plätt. Inte bara små fjuttiga beslut som vad man ska äta ikväll, utan livsavgörande, viktiga saker som var jag vill bo och jobba med. Metoden är lika enkel som omöjlig. Den funkar alltså inte i praktiken, men är himla rolig. Så här skulle det kunna se ut, eller snarare så här såg det ut när jag ställde mig själv mot väggen nyss ”Nu får du bestämma dig Tove, hur ska du ha det?”:

Enkelt! Jag ska bo kvar i min lägenhet fast större ute på landet mitt i stan. Där kommer jag spendera mycket av min tid medan jag reser jorden runt och bor i New York. Jag ska öva på att vara vara genom att jobba dubbelt så mycket. Till exempel ska jag öppna ett café medan jag utbildar mig till veterinär. På helgerna tar jag det lugnt medan jag skriver min andra bok.

Eller som när min pojkvän frågar ”Vill du åka bort i helgen eller stanna hemma?”

– Ja!

Nä, det där med val är inte min starka sida. Helst vill jag göra allt och inget på samma gång. En av mina läsare, Tyra var med i tv häromdagen. ”Man behöver inte följa alla regler, det viktigaste är bara att man känner att man gjort nåt” säger hon bland annat, denna ”kulturellt och politiskt engagerade filosof”. Jag rekommenderar varmt att lyssna på 13 minuter av Tyras smarta tankar kring livet. Här hittar ni henne.

Riot!

 

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

7 kommentarer till “Jag har bestämt mig!

 1. Tyra!

  Haha! Tack vad roligt att du såg filmen 😀
  Jag håller med om det där om att man alltid är dubbel i allt hela tiden. Jag har delvis svårt att bestämma mig, samtidigt som jag bara gör saker. Så vill man göra allting, men tänker ändå att lugn och ro är något man behöver.

  Jag träffade en tant idag. (förlåt, tanten om du blir ledsen över att jag kallar för tant om du inte vill vara tant. Jag menar ingenting illa. Jag kallar mig själv och alla andra för tant också) . Hon såg att jag satt och åt godis och frågade mig vad det va för något. Jag sa att det var gott godis som smakade surt och hette ”NERDS” sen frågade om hon ville ha, men hon sa ”nej tack jag har sånna koncentrationssvåringheter redan och det blir inte bättre med godis” och jag svarade att ”det har jag med, jag önskar att jag kunde skärpa mig med godis och sånt, men det är svårt”. Så berättade hon att hon hade ADHD, och jag sa att det har jag också. Sedan pratade vi lite mer och så gick hon in i mataffären för att köpa en vanlijmunk och jag gick hem till mig.

  Svara
 2. Jessica

  Haha Tove! Helt fantastisk metod, precis så funkar jag också. Storslagna idéer mellan himmel och jord, ingen ekvation går ihop i praktiken och det svänger från minut till minut. Framför mig står en undrande familj: ska vi ta detta på allvar eller med en nypa salt??
  Jag kallar det för att vara flexibel 🙂
  Det där med valmöjligheter skapar alldeles för mycket tankeverksamhet hos mig, samtidigt som jag behöver friheten att välja.

  Tyra: vilket underbart inslag! Keep going! Använd dina resurser och förverkliga dina drömmar och fortsätt vara DU, precis som du är. Du ger inspiration!

  Svara
  • Tove Lundin

   Haha! Tack för den fina berättelsen, Tyra som fick mig att skratta 🙂

   Underbart – att vara flexibel 🙂 Så ska jag börja kalla det! Ja visst är det ett svårt dilemma, att vilja ha friheten att välja men tycka det är jobbigt med val!

   Svara
 3. Jessica

  Tove, ser att det finns många som heter Jessica som följer bloggen, hoppas du håller isär oss 🙂 skulle vilja komma i kontakt med dig på en mejladress för lite frågor, om det är ok?

  Svara
 4. Lilla H

  Vilken bra vardagsberättelse!!
  Jag tycker det skulle finnas flera ”tyror” och ”tanter” som fixar att prata så härligt öppet om detta det skulle nog eller det gör mångas liv mycket värdigfullare tror jag!
  Riot
  Lilla H

  Svara
 5. Tyra!

  Tack för alla fina ord om filmen! 😀 Fler tyror och tanter finns, men bara en av just den tanten och bara en av just den här tyran. Aja vi får va nöjda med det ändå. Det finns bra folk i världen iaf.

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.