Alla har rätt till en Fredrik

Tack!

Sitter i telefonkö och passar på att skriva ett inlägg. Eller varför inte en roman?

En vän gav mig ett tips som jag vill dela med mig av. När det blir för snurrigt med blanketter, bank, abonnemang eller andra vuxensaker; tveka inte att ringa!

Har du otur med personen som svarar tackar du bara för ”hjälpen” och lägger på, sen ringer du upp igen (svarar samma person kan du ju alltid förställa rösten och låtsas vara någon annan). Har du tur svarar en person som säger: ”Fråga på, det är det jag är här för”.

Sådana personer finns överalt, det får man inte glömma. Dagens samhälle med alla valmöjligheter är en av anledningarna till att många mår så dåligt. Och om vi alla börjar ringa och ställa krav måste företagen satsa mer på personlig service. Tro inte att det är dig det är fel på bara för att du inte fattar en dum blankett!

Jag säger som min lärare i journalistik skrev på tavlan första dagen ”Våga vara dum!”

Har du tur svarar Fredrik, som nyss hjälpte mig lyssna av mitt saldo i mobilen.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

6 kommentarer till “Alla har rätt till en Fredrik

 1. Katarina

  Eller en Sebastian, som hjälpte mej med en csn blankett idag. 🙂
  Blanketten kändes övermäktig där den låg och hånflinade på köksbänken. Men med vänlighet och tålamod blev jag lotsad, steg för steg, genom hela blanketten – som visade sej vara en fis i rymden. Inte ett Mount Everest, som skulle bestigas.
  De är verkligen guld värda, alla de människor man möter, som tar sej extra tid att förklara på ett snällt och trevligt sätt.

  Svara
 2. Tove Lundin

  Hihi! Ja visst är de – ett berg blir en fis i rymden på fem minuter.. Där snackar vi tidseffektivitet. Härligt att bli av med en blankett! Det måste du fira 🙂

  Svara
 3. Elisabeth

  Hej! Hittade din blogg när jag googlade på ADHD och bipolär. Kommer att läsa den lite pö om pö, orkar inte läsa allt på en gång. Har en 27årig son med samma diagnos, förtvivlad och hoppfull är min diagnos, jag pendlar oxå men hoppas mest!! Ska bli spännande att läsa dina tankar o funderingar och söka hjälp till min son. Tack!!!!

  Svara
 4. Tove Lundin

  Hej Elisabeth!
  Precis så kan man läsa min blogg.. Bara att hoppa in lite här och var, förhoppningsvis kan du se ljusa sidor av din sons diagnoser – för de finns!
  Kanske din son, som ju är jämngammal med mig, vill läsa – jag svarar gärna på frågor!
  Fortsätt vara hoppfull, och tillåt dig vara förtvivlad ibland. Huvudsaken är att man bryr sig om – och det gör ju du!

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *