Tove Lundin börjar blogga för Mind Forum

Från oktober bloggar författaren och föreläsaren Tove Lundin på Mind Forum. Såhär skriver hon om sitt nya uppdrag.

“Hösten 2011 sökte 1177 (dåvarande Vårdguiden) personer som vill blogga om sin diagnos. Det var sju år sedan, och tycker man att det idag pratas och skrivs för lite om psykisk ohälsa var informationen då obefintlig. Så jag mejlade dem och skrev bland annat: 

‘Det finns alldeles för lite information för personer med psykisk ohälsa i dag. Det skulle därför vara kul med en blogg där många kunde känna igen sig – kanske också våga prata med varandra.’

Sagt och gjort, jag fick uppdraget som skulle vara på tre månader att skriva om psykisk ohälsa, och mina diagnoser adhd och bipolär sjukdom. Men sedan bloggen blev bland de mest lästa sidorna på hela vårdguiden fick jag fortsätta lite till. Och lite till. Jag bloggade i tre år. Det blev en väldans massa inlägg, och ännu fler kommentarer. För plötsligt pratade vi med varandra om hur vi mådde, och vad som händer då vet ju de flesta – vi mår lite bättre. Jag ser detta alltså inte som min blogg, utan som vår plats att prata med varandra.  

Efter att bloggarna avslutats på 1177 fick jag möjligheten att flytta alltihop hit till Mind. Så välkommen hit, välkommen att läsa gamla texter och kommentarer och nya som jag från och med idag kommer lägga ut med jämna mellanrum.  

Tove Lundin, heter jag och bor i skogen utanför Norrtälje med min sambo och våra tre barn Greta, Astrid och Alvar, kaninerna Bejbi och Rainbow Dash, nio hönor och en tupp. Jag jobbar med patientinflytande inom psykiatrin och skriver och föreläser om psykisk ohälsa.  

Jag blir väldigt glad för kommentarer. Så välkommen att diskutera i kommentarfälten, dela med dig av dina bästa tips eller bara säga hej! 

/Tove 

 

Läs Toves blogg här

På Mind Forum kan du även prata om livet med andra anonyma användare, lyssna på poddavsnitt med spännande gäster, läsa faktatexter om psykisk ohälsa, hitta krönikor från olika organisationer och ta del av material från våra kampanjer.