Du bär på en unik berättelse

Tänker du att det skulle vara roligt att skriva ner berättelsen om ditt liv, men har svårt att veta hur och var du ska börja? Som en del av projektet Psykiskt välbefinnande oavsett generation är Mind glada att kunna inleda ett samarbete med Picapen, en digital tjänst för alla som vill skriva. Gemensamt vill vi inspirera fler äldre personer att berätta sin historia.

Webbinarium (digital föreläsning) med författaren Helena von Zweigbergk (Fullbokat!)

Torsdagen den 21 januari klockan 10-11 anordnar Mind tillsammans med Picapen ett kostnadsfritt webbinarium med Helena von Zweigbergk. Helena berättar om sitt författarskap och om arbetet med den nyligen utkomna självbiografin. Därefter finns tid för frågestund där du som deltagare kan skicka dina frågor i en chatt.

Helena von Zweigbergk är författare, radioprofil och programledare. Hon inledde sitt skönlitterära författarskap 2001 med en deckarserie om fängelseprästen Ingrid Karlberg. Med Ur vulkanens mun (2008) fick hon ett stort genomslag hos både läsare och kritiker och är idag en av våra mest uppskattade författare. Hon är nu aktuell med den självbiografiska Mitt liv som dront och har tidigare tillsammans med Marie Fredrikssons skrivit hennes självbiografi.

Webbinariet sänds via det digitala verktyget Zoom och anmälan görs till [email protected]

(obs! begränsat antal platser)

När du har anmält dig får du ett svarsmejl med en länk till Zoom och instruktioner för hur du gör för att koppla upp dig. Som deltagare på webbinariet får du också 12 månaders gratis abonnemang på Picapen Premium, så att du enkelt kan komma igång med ditt skrivande, bli inspirerad av föreläsare, spara dina berättelser och dela dem med andra.

Du bär på en unik berättelse – kurs i kreativt skrivande (Fullbokat!)

Måndagen den 1 februari klockan 10 startar kursen Du bär på en unik berättelse. Kursen är digital och består av fem lektioner om 45 minuter vardera.

Vid första tillfället pratar vi om hur du kan komma igång med ditt skrivande, du får prova på någon eller några skrivövningar och vi gör en kort genomgång av Picapens skrivverktyg. Vid de fyra övriga tillfällena tittar vi på olika temafrågor, gör skrivövningar och deltagarna kan ge varandra tips och råd. Du får också möjlighet att dela med dig av dina texter, om du vill. Kursledare är Cecilia Gruvberger från Picapen.

Antalet deltagare är begränsat. Anmäl dig till: [email protected]

Varmt tack till Picapen som gör det möjligt att erbjuda webbinarium och kurs kostnadsfritt. Läs mer om Picapen här.

Projektet Psykiskt välbefinnande oavsett generation finansieras av Svenska Postkodlotteriet. Mer information om projektet finns att läsa här.