7 miljoner kronor till Minds arbete för alla som kämpar med psykisk ohälsa

På Svenska Postkodlotteriets galakväll stod det klart att 61 ideella organisationer får dela på över 1 miljard kronor från Postkodlotteriet 2024. Som en av organisationerna i Postkodfamiljen har Mind fått 7 miljoner kronor i stöd det här året.

– Stödet från Postkodlotteriet gör enormt stor skillnad. De här pengarna bidrar till att vi kan erbjuda medmänskligt stöd i våra stödlinjer och finnas där för alla som kämpar med psykisk ohälsa, säger Maria Alsander, tf generalsekreterare för Mind.

Totalt delades över en miljard kronor ut till ideella organisationer som jobbar med hälsa och forskning, barn och unga, djur och natur, demokrati och samhälle, klimat och miljö, samt idrott och friluftsliv. Alla organisationer är olika men har samma mål – att tillsammans göra världen lite bättre.

Genom åren har Mind sammanlagt fått hela 45 miljoner kronor.

– Under åren har vi till exempel kunnat ta emot hundratusentals samtal i Minds stödlinjer, spridit kunskap om psykisk hälsa, arbetat för att minska stigmat och skammen som finns kring olika diagnoser och utvecklat vår digitala plattform för att möjliggöra vårt stöd till ännu fler, säger Maria. Eftersom Postkodlotteriets bidrag inte är öronmärkt är det extra värdefullt. Det ger oss möjlighet att utvecklas och använda pengarna där vi ser att behoven är som störst och bygga vår verksamhet långsiktigt.

#Postkodeffekten

Med över en miljon lottköpare är Postkodlotteriet Sveriges största lotteri, men också Sveriges största privata givare till ideell sektor. Idag genererar lotteriet en miljard kronor om året till över 60 organisationer som arbetar för att göra världen bättre. Det är det som är Postkodeffekten.

För att läsa mer om Postkodlotteriet:
https://www.postkodlotteriet.se/valgorenhet/postkodeffekten/mer-valgorenhet—tack-vare-dig