Tack för den här tiden

Varning alla känsliga läsare.

Det har hänt någonting fruktansvärt! Jag kan knappt jobba, absolut inte laga mat eller städa. Kanske jag måste läggas in på sjukhus!

Tack alla för den här tiden. Det har varit fantastiskt. Håll i er, nu kommer det: jag har fått en sticka i fingret och det har blivit infekterat!

Tack och lov för Vårdguiden i sådana här lägen. Snabbt kan jag checka av att jag förmodligen fått både kallbrand och stelkramp (tetanus) och dessutom stafylokoker.

En intressant sak jag lärt mig med tiden är att denna form av inbillningssjuka (hypokondri), som det ju egentligen handlar om, ofta förekommer under de perioder jag mår bra. Har funderat mycket över varför. Det enda jag kan komma på är att min luriga hjärna liksom vägrar gå med på att saker faktiskt får vara bra. Som att den är inställd på katastrofläge och blir nervös när jag börjar tänka med själen istället för att lyssna på allt trams den håller på med. Så kommer den upp med något såhär fantasilöst!

I dag har jag flera verktyg. Den här gången använder jag mig av det jag kallar “Värsta tanken”. Den har jag berättat om tidigare. Det hela går ut på att överdriva tanken tills den blir absurd. Då kan man få riktigt roligt!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!