ET phone home

Det händer att psykiska besvär har en fysisk förklaring. Till exempel om man fått ett fästingbett, hjärnhinneinflammation eller någon annan form av skada i hjärnan.

Det är viktigt att kolla upp! Jag bad om en EEG-undersökning för exakt fyra år sedan. Precis innan jag blev sjuk hade jag haft väldigt hög feber under en lång tid. Då bodde jag i Kairo och min arabiska inkluderar inte sjuktermer. Men i efterhand misstänker jag hjärnhinneinflammation. Jag vinglade runt på gatorna och fick hålla i mig i räcken, flera veckor efter.

Även om jag stämmer in på diagnosen bipolär vill jag utesluta allt annat. Jag har bett om undersökning med jämna mellanrum i fyra år. Och i dag var det dags!

Själva utredningen är lite som att gå till frisören. Man får gelé i håret och massa pluppar med sladdar i, ungefär som papiljotter. Nu får jag vänta en vecka på svar. Självklart kommer det visa sig att jag har en superhjärna – med eller utan skada.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!