Så var det det där med klockan..

bild-149-578x578

Kära vänner! I dag är det en sådan där dag igen, när man ska ha ställt om klockan åt det ena eller det andra hållet, vilket kommer man aldrig ihåg, och för det mesta kommer man inte ihåg det alls.

Därför ska jag, traditionsenligt, förtydliga detta mycket komplicerade. Som hjälp har jag min mycket tydliga och pedagogiska illustration från förra årets påminnelse.

Mina tre supersmarta sätt att tänka kommer nedan. Men i år är listan uppdaterad med era egna knep.

1. Man tänker att sommaren är det roliga. Där man vill vara. Alltså drar man klockan mot sommaren hela tiden. På våren framåt och på hösten bakåt. Detta funkar kanske bara om man, som jag, ser året som en slags ring.

2. Man tänker att på våren kommer flyttfåglarna tillbaka, sen tänker man tvärtemot – alltså ställa fram klockan. Sen på hösten tänker man ”i våras kom flyttfåglarna tillbaka, då tänkte jag tvärtemot och ställde fram klockan – alltså ska jag ställa tillbaka den nu”.

3. På våren kommer björnen fram ur sitt ide. Då ställer man fram klockan. På vintern går den tillbaka i sitt ide – då ställer man tillbaka.

Emms tips: ”In spring you spring forward, in fall you fall backward.”

Petras tips: ”På våren ställer man fram utemöblerna och på hösten ställer man tillbaka dom!!”

Även Lindas tips: ”Man ställer fram utemöblerna när sommaren är på g och man ställer tillbaka dem till vintern.”

Bautis tips: ”Man tar in grillen (en timme tillbaka, hösten)
Man tar fram grillen (en timma fram, våren)”

Har ni fler får ni gärna dela med er! Kanske vi nästa år fixar detta med klockan lätt som en plätt!

 

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!