Första hjälpen

Handisam_forbandsladaNar_fotoHelenaKarlssonNågra studenter har, tillsammans med bland annat myndigheter, arbetsmiljöexperter och personer med egna erfarenheter av psykisk ohälsa tagit fram en första hjälpen låda för psykisk hälsa.

Lådan är den första i världen av sitt slag och finns nu på olika arbetsplatser runt om i Sverige. Förhoppningsvis kommer den i framtiden finnas på alla arbetsplatser i Sverige. Kanske till och med i hela världen!

Det fina med en sådan låda, tycker jag, är att den avdramatiserar vad som för många kan kännas så pinigt, stort och ogreppbart. Psykisk ohälsa är ju i dag den vanligaste anledningen till sjukskrivning. Därför borde det väl inte vara konstigare än migrän eller nackspärr.

En annan braig sak är att en första hjälpen låda symboliserar att hjälp finns att få. Och att det inte behöver vara så komplicerat. En vanlig fördom om psykisk hälsa är att det är obotbart. TRAMS, enligt mig!

Här kan man läsa mer om denna faboulösa låda.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!