Miraklet den 18 oktober

Vem är hon egentligen, denna makalösa kvinna?

Nyligen hände en minst sagt märklig grej. Min pojkvän försov sig till en viktig sak. Bara det är lite underligt. Men det som komma skall är snarare ett mirakel.

Jag vaknade av hans stressade steg, reste mig som ett skott ur sängen, gjorde mig en klar bild utav situationen och sammanställde alltihop i huvudet med en supersnabb analys.

Men, det blir märkligare. Jag gjorde två frukostmackor att äta i bilen samtidigt som jag delade ut order om i vilken ordning han skulle göra saker. Det var som att jag aldrig gjort annat. Plötsligt visste jag exakt var nycklar, plånbok och mobilen var. Jag plockade fram rena kläder efter rådande väderlek, som jag genom att titta ut genom ett fönster kunde göra en korrekt bedömning av.

Hela tiden sa jag saker som “Du hiiiinner bejb” och “Hjärtat, ta det bara luuugnt, jag fixar detta”. Ord som jag aldrig tagit i min mun. För varje minut som gick chockade jag mig själv allt mer. Och desto mer gick jag in i rollen. När han stod i dörren hade till och med min röst fått en annan klang.

– Bara ring om det skulle vara något! ropade jag efter den nu ganska omskakade människan, som av blotta förskräckelsen kom i tid.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!