Jag kommer inte sluta fortsätta protestera

Typisk psykstörd som springer runt på gatorna!

Satte morgonkaffet i vrångstrupen när jag läste dagens dn, om man ska uttrycka sig milt, och det kan jag. Jag har nämligen andats lugnt med magen i fem minuter innan jag började skriva. Därför tänker jag bara använda versaler en gång: NU FÅR DET VARA NOG!

Dn skriver angående det nya lagförslaget att avskaffa den rättspsykiatriska vården att “Otillräkneliga ska inte dömas” (ännu ett, för mig, nytt ord). Själva förslaget tänker jag inte diskutera nu, då måste jag andas med magen en hel förmiddag.

Nej, vad jag tänker diskutera, eftersom jag lovat dyrt och heligt att här på bloggen lyfta fram varenda gång det sker, är en mening som verkar höra hemma ur en 8-årings skolarbete på 1800-talet. Meningen är tagen ur en intervju med en specialist inom rättspsykiatri. Men det är skribentens egna ord som fått mig att darra som ett asplöv i en orkan.

“Den nya lagen kommer inte innebära att psykstörda våldsbrottslingar får fortsätta att springa omkring på gatorna”.

Vilken tur, för här bara kryllar det av dem. Man hinner knappt sticka ut näsan genom dörren innan man springer på en psykstörd våldsbrottsling, och det är superenkelt att känna igen dem för de är en mycket homogen grupp. De springer runt på gatorna hela dagarna, men nu kommer alltså en lag som inte innebär att de får fortsätta springa runt på det viset.

Om man får använda samma fantastiska sätt att formulera sig på som ovan nämnda skribent:

”Den meningen kommer inte innebära att fördomsfullstörda knasmänniskor inte får fortsätta skriva i tidningarna”.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!