Gå ner tio kilo på en kvart!

Vår!

Jag har gått ner typ tio kilo – på en kvart!

Mirakelkuren heter självvalidering och är helt gratis. Jag har berättat om det tidigare, men det skadar inte att berätta om det igen. Jag måste nämligen påminna mig själv lite då och då.

Ofta går det så långt att jag har en sådär tio kilos dåligt-samvetes-övervikt när jag förstår att det börjar bli läge för lite validerig. Alla kilon sitter och trängs runt hjärtat, i halsen, lite i magtrakten och bakom ögonlocken. Det kliar, skaver och snörper åt, så att inga kläder, inte ens min egen hud passar.

Jag ber alltid om ursäkt för oprovocerade utbrott, onödiga anklagelser och allmänt dåligt hyfs. Problemet är att jag inte förlåter mig själv efteråt. Istället växer en böld av dåligt samvete och självförakt inom mig, som pyser ut i form av lite mer dåligt hyfs.

Så jag bad min pojkvän sätta sig med mig.

– Jag förlåter mig själv för allt dumt jag har sagt och gjort senaste tiden, sa jag med högtidlig röst. Jag har sagt förlåt och jag ångrar mig, men nu är det gjort och jag kan inte få det ogjort. (Självklart lipade jag en skvätt också).

– Vad bra, svarade han glatt.

Inte för att han fick ännu en ursäkt, utan för att han skulle slippa ett tag framöver. Nu blir det nämligen husfrid här hemma. Jag slipper mina tio kilon dåligt-samvetes-övervikt, han slipper höra mig säga förlåt hela dagarna.

Så otroligt enkelt egentligen, men ändå så svårt.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!