Hussen tankar

I dag ska jag skriva om hussen tankar. Så står det i mina anteckningar, jag har glömt själva tanken men det är just det som det ska handla om.

Egentligen skulle det nog stå ”hissen”, inte hussen. För det var där jag stod när jag skrev ner dessa två ord som förmodligen skulle ge mig Augustpriset – om jag bara kunde minnas själva tanken. Det är ofta på morgonen de kommer, mina supersmarta idéer. Ibland även på natten. Sedan några år tillbaka skriver jag nästan alltid ner dem.

Jag minns att jag tänkte ”skriver jag bara hussen tankar kommer jag aldrig komma på hela tanken igen”. Och sedan ”självklart gör du det, hussen tankar är hur logiskt som helst” och på den vägen är det.

I samma anteckningsblock står det ”alla får en nummerlapp”, ”Pierre Gautier” och ”hitta kontrasten”. Jag har ännu inte lyckats lista ut vad jag menar med det. Men en sak kan jag tala om: att nyligen när jag städade i en låda hittade jag en lapp. Den är över ett år och lite svår att tyda, men jag kände igen vissa meningar. De är början på en bok, min bok som kommer ut i bokhandeln vecka 32.

Folk får kalla mig galen när jag stannar mitt på stan för att ta upp mitt anteckningsblock. Men av tio idéer är en riktigt bra. Och om man är lite modig gör man något av den. Jag skrev en bok av alla lösa lappar och skickade till fem förlag. Ett nappade. I dag kom ett manus tillbaka från ett förlag jag glömt, tillsammans med ett refuseringsbrev. Längst ner stod det:

Men vårt råd är att du fortsätter skriva. För det gör du bra.

Hussen tankar!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!