Kickstart på dagen

Här tar jag igen mig efter att ha sprungit supersnabbt i Ångestloppet i mars, kanske var det de 209 metrarna som hjälpte mig i dag.

Fick en så härlig start på söndagen. Jag har köpt viktiga saker till min vän som bor i utomlands, en tjej som är här på besök från landet kunde ta det med sig om jag lämnade det i receptionen på hennes hotell. Jag har aldrig träffat henne och har inte hennes nummer. Hon skulle checka ut klockan tolv i dag. Jag tror att min trogne läsare redan listat ut vad som komma skall..

Klockan tio i tolv kom jag på det. Då satt jag i nattlinne och tofflor i soffan med en kopp kaffe och unnade mig själv lite lugn och ro.

Vad som hände därefter är lite svårt att redogöra, det är små minnesfragment. Telefonsamtal till receptionen samtidigt som jag drar tröjan över huvudet och sätter på skorna, tunnelbana, buss.. Tjugo minuter över tolv rusade jag in genom dörrarna till hotellet, hon hade precis bett om att få sitt bagage framtaget till taxin. Jag hann!

Nu funderar jag seriöst på att bli typ brandman. Jag har ju tydligen utvecklat en förmåga att på ett supersnabbt sätt klä på mig, ta mig genom dörren, hitta rätt – men bara om det är krissituation. Detta skulle normalt ha tagit mig två timmar.

Dessutom kickar det igång något inom mig, en adrenalinkick utan dess like. När jag satt på bussen därifrån var jag full i skratt. Kanske är det därför jag alltid väntar in i det sista? Jag gillar den känslan innerst inne..

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

2 kommentarer till “Kickstart på dagen

 1. Myran

  Känner så igen mig!
  Med min nya medecinering så kommer jag igång på ett enklare sätt varje morgon men i helgen så ramlade jag tbx i ”känna för att göra ingenting” känslan som jag hatar mest av allt. Det kan göra mig så stressad inombords.
  På ytan ser jag ut som den lugnaste norrlänning som…gått på Stockholms gator! Nu ligger jag ju hemma så fel av mig…legat i soffan i Stockholms city!
  Har ni några knep? Allt mottages med största entusiasm.
  Är våren här? Ska man må värre då? Längtar nästan efter vintern….
  Ha en mysig söndags kväll.
  Myran

  Svara
 2. Tove Lundin

  Jag tror absolut att man kan må värre när våren kommer! Speciellt om man inte gillar att göra ingenting.. Vet hur det känns, gas och broms på samma gång.
  Kanske man ska vara lite snäll mot sig själv och tänka att man faktiskt behöver vila. Att kroppen är ganska trött efter att ha varit på högvarv.
  Om man förlåter sig själv och inte är så sträng blir man gladare och när man är gladare känner man för att göra mer.. Ibland måste man kanske å andra sidan tvinga sig ut..
  Kanske någon hjälp från en annan soffliggare i denna storstad 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *