Glädjedödare

Visst är det trevligt, kära läsare med lite sol och värme! Men obs, varning, hallå – i dag tänker jag vara lite glädjedödare och påminna om en sak jag även gjorde förra våren: en bra sak att veta är att om man har årstidsbunden depression kan den även utlösas på våren. Anledningen tros vara växlingen mellan ljus och mörker, av förståeliga skäl förekommer det knappt kring ekvatorn – kanske man borde flytta dit..

Jag tycker att även om det är tråkigt att tänka på, hjälper det massor att veta anledningen. Annars blir det liksom lite av en dubbel besvikelse, “ska jag vara trött och nere trots att det är vår!” Så kan man inte hålla på mot sig själv, då blir det bara värre.

I dag fyller både min mamma och pojkvän år, det ska jag, traditionsenligt fira genom att vara snäll hela dagen. Jag har bara fått ett pyttelitet utbrott på morgonen, men det var över en blankett så det räknas inte! Hoppas att ni, trots allt har det fint i vårsolen.

 

 

 

 

 

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!