Gästbloggare

Egentligen skulle här ha varit en pausfågel. Men den åt jag upp.

Kära läsare, i dag gästbloggar jag, Marilyn Grace Glipan Lundin.

Tove, som ni ser i bakgrunden, är helt slut. Hon har varit på kurs. Tove ska bli ambassadör för Hjärnkoll. I två hela dagar har hon varit på kurs. Från morgon till kväll.

Själv har jag legat på linneskåpet i fem timmar. Sen har jag ätit och druckit vatten (ur Toves dricksglas, säg inget). Så har jag suttit på en pärm under skrivbordet, på ett papper i hallen och lekt lite med ett örhänge.

Om ni undrar varför jag heter Glipan är det för att jag har en så liten underläpp. När jag tittar upp blir det en liten glipa i min mun. Den räcker liksom inte hela vägen. Det, säger Tove, är för att jag är en inavlad bondkatt. Hon säger att det är därför jag stannat i växten också. Jag heter Grace eftersom jag kan hoppa utan att ha ner Toves vaser (dem behöver hon själv när hon ska avreagera sig).

Tove hälsar att hon mår, efter omständigheterna bra. Men att ha träffat arton likadana på en och samma gång blev lite för mycket. Hon har lite svårt med intryck och måste vila upp sig. Dessutom blev det känslomässigt att berätta sin historia. Därför blev det svårt att blogga i dag.

I morgon är hon tillbaka!

Mjao och Kram <3

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

14 kommentarer till “Gästbloggare

 1. linda

  skönt att ha någon som hoppar in när man inte orkar. Jag behöver oxå en sån. Är hemma från jobbet. Har ångest och gråter konstant så länge jag inte distrherara mig med något. känner mig så vilsen och ensam!

  panikfindus.blogspot.se

  Svara
 2. http://mariellejohnsson.wordpress.com

  Vilken fin och intelligent och kompetent vikarie du har skaffat dig.
  Att vara ambassadör lät ju jätteintressant! Det skulle jag kunna tänka mig nån gång i framtiden. Vad innebär det? Vad gör man?
  Massa kramar!

  Svara
 3. Tove Lundin

  Fy, det låter jobbigt Linda! Tack för länken till din blogg, blogga fungerar för mig som en skön ventil. Kram till dig!

  Marilyn tackar, Katarina och Marielle 🙂
  Ambassadör innebär att representera föreningen Hjärnkoll utåt. Till exempel genom att föreläsa. Kika på hemsidan hjarnkoll.se för mer info!!

  Svara
 4. Fanny - glimtars.wordpress.com

  Ta din tid för att vila upp dig, du förtjänar det! Och så roligt att du ska bli ambassadör, grattis!

  Svara
  • Tove Lundin

   Tack Fanny! I dag är jag mig själv igen. Det vill säga, jag pratar inte om mig själv i tredje person längre – genom min katt 🙂
   Eller, jo lite…

   Svara
 5. rabbit

  Jag är lite avundsjuk på Marilyn: värsta softa schemat! Det där med att sitta på en pärm under skrivbordet ska LÄTT prövas 🙂

  Svara
 6. Frida

  Fick upp en fantastisk bild i mitt huvud: Marilyn sitter vid datorn och duttar med tassarna på tangenterna med en klok min (och glasögon, av nån anledning) medan Tove har satt sig under bordet på en hög med papper, halvt apatisk med ett paketsnöre i mungipan…förlåt Tove, men får jag visualisera det igen när jag är slutihuvet-nere nästa gång? 😉

  Håller i övrigt med om att schemat låter lockande. Katt måste vara det ultimata yrket. Behövs yrkesutbildning? Kan man frilansa?

  Svara
 7. Tove Lundin

  Haha, Rabbit Visst låter det lockande. Att bara sitta där och finna mening med det 🙂

  Självklart får man visualisera det, Frida! Kanske till och med praktisera! Skulle också vilja vara katt. Marilyn hälsar att ingen yrkesutbildning behövs. Man bara gör det som känns rätt för stunden. Som just nu, sitta på en liten spetsduk och tvätta sig mellan framtassarna.. Kanske en ände att börja i? Lätt som en plätt!

  Svara
 8. rabbit

  Såg nånstans att de är de mest böjbara djuren i världen, bara det är värt att byta skepnad för. Frilansande lurvig yoga-guru vore nice, Frida säg till om du hittar nåt om möjligheter att byta. Jag kan googla lite också.

  Svara
 9. "Jessica"

  Dom gjorde ett utmärkt val Tove till Ambassadör !
  Frida: jag ser en scen ur boken Väktare av Dean R Koontz fast där är det en Golden Retriver som skriver först med hjälp av Alfapetbrickor sen dator 🙂 framexprimenterad intelligens 🙂
  Marilyn: se nu till att få ordentligt betalt typ Shebaaskar el liknande 😉

  Svara
 10. Tove Lundin

  Coolt, Rabbit! Det visste jag inte. Katt är lätt det djur jag helst skulle vilja vara. Kan hoppa högt, springa fort, böja sig, klösa, klättra, superhörsel, ser i mörker – och inbyggd mindfulness!
  Tack ”Jessica”! Marilyn hälsar också tack för omtanken 🙂

  Svara
 11. rabbit

  ..eller kanske mest sträck-bara. Minns inte helt. Det som kommer in i rabbits huvud har en tendens att placera sig där exaktheten i det inte riktigt når fram. Det var nog mest sträckbara..eller? Hm..

  Svara
 12. Tove Lundin

  Äh, det borde ju gå hand i hand tänker jag! Samma här, exaktheten når liksom inte fram, gillar uttrycket!

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *