Effektiv eftermiddag

Många snilleblixtar.

Jag satte min ner för att blogga nyss. Precis när jag skulle sätta igång kände jag hur otroligt kaffesugen jag var. Mellan soffan där jag sitter och kaffebryggaren i köket är det ungefär nio meter (mätte nyss med en tumstock).

På väg till kaffebryggaren höll jag på att snubbla. När jag tittade ner såg jag att alla underkläder låg på golvet, och att de två stora lådorna i linneskåpet var utdragna och tomma. Där var också en tvättpåse. Jag höll tydligen på att tvätta. Och sortera underkläder. Så jag satte mig ner på golvet och började para ihop strumpor.

Efter ett tag kände jag hur kaffesugen jag var. Så jag reste mig och började gå mot köket. I hallen, på en soffa, låg en påse med kattleksaken jag nyss köpt. Jag satte mig i soffan och packade upp den. Ropade på Marilyn och lekte lite. I påsen låg även en kattborste så jag passade på att borsta henne. Efter ett tag kände jag hur kaffesugen jag var och började gå mot köket.

I köket låg den nya glödlampan till hallen jag köpt. Det kändes helt rätt att sätta upp den precis då, så jag gick för att hämta en pall. Mitt emot pallen står kaffebryggaren, jag kände genast hur kaffesugen jag var. För att vara effektiv tog jag med pallen samtidigt som jag gick till vasken för att fylla på vatten i kannan. Där låg den nya diskborsten som man ska fylla på med diskmedel – så jag gjorde det när jag ändå var där. Jag bryggde sedan mitt kaffe medan jag läste Kalle Anka.

Nöjd och glad, med en kopp kaffe i handen begav jag mig mot soffan. Längre bort i köket stod en pall. Jag kom då på att jag skulle sätta upp en lampa. Så jag ställde ifrån mig kaffet, tog med mig pallen och satte upp lampan.

När jag var klar kände jag hur kaffesugen jag var och drog mig till minnes att jag just bryggt mig en kopp. Och där stod den ju.

Då kände jag mig riktigt effektiv!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!