Effektiv eftermiddag

Många snilleblixtar.

Jag satte min ner för att blogga nyss. Precis när jag skulle sätta igång kände jag hur otroligt kaffesugen jag var. Mellan soffan där jag sitter och kaffebryggaren i köket är det ungefär nio meter (mätte nyss med en tumstock).

På väg till kaffebryggaren höll jag på att snubbla. När jag tittade ner såg jag att alla underkläder låg på golvet, och att de två stora lådorna i linneskåpet var utdragna och tomma. Där var också en tvättpåse. Jag höll tydligen på att tvätta. Och sortera underkläder. Så jag satte mig ner på golvet och började para ihop strumpor.

Efter ett tag kände jag hur kaffesugen jag var. Så jag reste mig och började gå mot köket. I hallen, på en soffa, låg en påse med kattleksaken jag nyss köpt. Jag satte mig i soffan och packade upp den. Ropade på Marilyn och lekte lite. I påsen låg även en kattborste så jag passade på att borsta henne. Efter ett tag kände jag hur kaffesugen jag var och började gå mot köket.

I köket låg den nya glödlampan till hallen jag köpt. Det kändes helt rätt att sätta upp den precis då, så jag gick för att hämta en pall. Mitt emot pallen står kaffebryggaren, jag kände genast hur kaffesugen jag var. För att vara effektiv tog jag med pallen samtidigt som jag gick till vasken för att fylla på vatten i kannan. Där låg den nya diskborsten som man ska fylla på med diskmedel – så jag gjorde det när jag ändå var där. Jag bryggde sedan mitt kaffe medan jag läste Kalle Anka.

Nöjd och glad, med en kopp kaffe i handen begav jag mig mot soffan. Längre bort i köket stod en pall. Jag kom då på att jag skulle sätta upp en lampa. Så jag ställde ifrån mig kaffet, tog med mig pallen och satte upp lampan.

När jag var klar kände jag hur kaffesugen jag var och drog mig till minnes att jag just bryggt mig en kopp. Och där stod den ju.

Då kände jag mig riktigt effektiv!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

16 kommentarer till “Effektiv eftermiddag

 1. alfapetsmamma

  Ujuj, vilken igenkänning! (Och ändå finns vi inte, vi med de där lättavledda hjärnorna. Spännande upplevelse, för jag känner mig alldeles oerhört existerande!)

  Svara
 2. Tove Lundin

  Jag visst är det konstigt! Samma här…
  Vilken chock om allt detta bara var en illusion. Eller att man egentligen bara var en ”vanlig pojke”…. Mycket förvirrande alltihop!

  Svara
 3. Amo

  Min man blir glad när han läser din blogg. Han skrattar lhögt och säger hela tiden ”Det känner man ju igen” med betoning på ”det”. Han inser tydligen att han inte är ensam om att ha en förvirrad fru/flickvän. Han blev dock lite förvånad över att ditt kaffe fortfarande var varmt. Mina kaffekoppar innehåller oftast kallt kaffe. Han kom på den brillianta iden att köpa en termosmugg till mig. Den glömde jag på jobbet. Och nu glömmer jag ta hem den. Varje dag.

  Svara
 4. Tove Lundin

  Haha! Vad underbart att läsa – speciellt då det påminner mig om en banning jag fick i går över alla kvarglömda tomma matlådor.. Och i samma ögonblick minns jag att jag glömt den med mat i hemma… En tom på skolan och en full hemma!
  Bra ide med termosmugg! Lyx att få dricka sitt kaffe varmt ibland 🙂

  Svara
 5. Kristina

  Sån e jag oxå. Kommer massa saker ivägen. Tar ibland 4 Tim för.mig att göra mat. Massa saker innan som diska städa ur ett skåp bara för som du säger att nåt sticker ut. Vill ha en diagnos för jag har hört och klagat på mig att alla inte e så. :-(:-(:-(
  E på utredning nu men e tror jag e bipo oxå. Hur ska jag få dem att inse att mitt liv verkligen ser ut så och att ja känner mig konstig gentemot andra?! Du skriver jättebra känner igen mig så mycket. Massa kramar!! :-):-):-)

  Svara
 6. Tove Lundin

  Hej Kristina!
  Tack!
  Ett tips till dig är att läsa igenom bloggen och kommentarerna. Här finns bra formuleringar som man kan skriva ner och ta med sig. Gör en lista på det jag och läsarna lyckats formulera som passar in på dig och ta med till utredarna. Det är viktigt att vara förberedd, ha bra formuleringar och framförallt – stå på dig!
  Lycka till med utredningen, ställ gärna frågor om du har. Det finns alltid någon som har svar här!
  Stor kram!

  Svara
 7. Kattis

  Kunde varit jag som skrivit.. hahhaha… 🙂 Ska sätta på en maskin med tvätt, på vägen till tvättskåpet ser jag dammsugaren och börjar dammsuga… Ser en jäkla massa disk på vardagsrumsbordet och är på väg in till köket för att diska, lägger disken i blöt då jag kmr på en bra grej jag kan blogga om samtidigt som jag kmr på att jag glömt en räkning… Och så kan de hålla på en hel dag… 🙂 haha

  Svara
 8. Helena

  Helt enkelt underbart! 😀

  Men nåt som gör mig lite rädd är att om jag nu ska be om en utredning och ska använda mig av jättebra saker på din blogg, då behöver jag ju sålla… alltså lägga ner en massa jobb på att VÄLJA ut det som passar och om jag inte gör det på en gång eller markerar på något vis var jag hittat det, så har jag ju givetvis glömt alltihopa innan jag hunnit säga fläskläpp :p

  Förresten så fick jag alltid bannor av mina lärare över att jag alltid skrev för långa meningar 🙂

  Svara
 9. Helena

  Är det nån fler än jag som känner sig som att man hittar på allt, eller överdriver – lite som en hypokondriker. Fast jag HAR alla dom där problemen. Jag är ju till och med sjukpanshis för att jag inte orkar med livet :p

  Ibland tänker jag att jag nog hittat på allt det här för att jag är så jädra lat, för lat måste jag vara eftersom folk har sagt att jag är det i hela mitt liv.
  Själv tycker jag att jag kämpat häcken av mig för att klara av saker utan att hamna hos kronofogden eller ta livet av mig eller råka svälta ihjäl mina barn.
  Kanske att det blir bra bara jag skärper mig lite till, bara lite till? Jag TYCKER att jag har försökt skärpa mig i ca 48 år, men det vill sig liksom inte.

  Men jag har nog inga såna här problem eftersom jag är: ”så duktig på att skriva, prata, göra, förstå, fylla i blanketter (fastän i allra sista stund eller för sent)är smart, kan läsa böcker, är så påhittig och kreativ”?

  Jag kanske är som min farmor: ”hypokondriker” och som blev så stressad att hon matmissbrukade, blev diabetiker och dog i hjärtinfarkt när hon var 65?

  Men å andra sidan är jag ju ”konstig” för det har jag också hört i ca 48 år och då kanske man bara låtsas att man har problem – bara för att vara skitviktig och speciell? Att bli NÅGON, även om det är byns orginal – bara för att minsann visa de som mobbade mig att jag ÄR bra och mer än dom – fast på ett annorlunda sätt?

  Om du visste vad skönt det är att läsa om andra som är nästan likadan, för exakt lika blir vi ju aldrig 🙂

  TACK!

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *