Psykotiskt med adhd?

Här skulle det vara en bild på mig när jag bloggade - men jag finns tydligen inte!

Oj, jag måste sluta med min blogg! Adhd finns tydligen inte!

I alla fall om man ska tro på vad Nathan Shachar skriver i Dagens Nyheter. Han borde få Nobelpris i medicin! Det tog mig typ en timme att ta mig igenom texten (man måste ha total tystnad runt sig och Nationalencyklopedin för att kunna läsa den). Därför har jag gjort en liten sammanfattning/översättning:

“ADHD upptäcktes inte, som alzheimer eller diabetes. Dess definition är inte förankrad i några odiskutabla biologiska data. ADD-ADHD kom till på ett sammanträde. Definitionen är en katalog över allt som kännetecknar normala pojkar: svårt att sitta stilla, lackande uppmärksamhet, slarv med läxor. När det kniper får borttappade pennor och leda under mattelektionerna duga“.

Översättning: Add-adhd är ingen sjukdom som alzheimer eller diabetes (Tur Diabetes-Jenny du får fortsätta med din braiga blogg!) Add-adhd hittade läkare bara på, under ett möte. Adhd är hur alla normala pojkar är = de rör på sig, tappar bort saker och struntar i läxorna. Nathan tror inte att normala flickor rör på sig, inte heller att vuxna har adhd. Han har också missat att många barn med adhd beskrivs som inåtvända och frånvarande.

“Gud och evolutionen har inte skapat barn för att de skall sitta stilla från åtta till tre. De klarar det bara efter hård tukt från några instanser som demoniserats och förhånats under de postmoderna decennierna: familjen, skolan och religionen. Vägen tillbaka är för lång och för att slippa se eländet drogar vi friska barn.”

Översättning: Barn kan bara sitta stilla om de får veta hut (jag tog mig här lite frihet i översättandet) av sina föräldrar och i skolan. Man kan också lära dem bete sig med hjälp av religion. Men idag hånar vi skola, familj och religion och kallar dem för demoner. Istället drogar vi våra barn för att slippa se eländet (=adhd). Nathan tror att Gud och evolutionen skapade alla barn exakt likadana. Han tror också att alla föräldrar vill ha drogade barn.

Han har också tagit med lite “fakta” som att adhd inte finns i Indien, men den tog dn.se bort (han hade tydligen hittat på det själv). Men det roligaste är slutet! Efter en lång, komplicerad text om att adhd är en hittepå-sjukdom passar han på att själv diagnostisera alla som tror på adhd: “Så fungerar psykoser, inte sjukdomar”.

Aha, adhd är ingen sjukdom – det är en masspsykos!

Dagens Nyheter borde skämmas!! Det är 2012 och inte längre fråga om någon debatt huruvida psykiska funktionshinder existerar! Och jag tänker visst fortsätta finnas och blogga. Mer nu än någonsin!

Intressanta bloggar om artikeln: Victoria och Trollhare.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!