Startsida Mind Minds logotyp i orange.

Balanstrött, relationstung och möjlighetsroad

Känner du kanske igen dig i känslan av allting bara rullar på? Att livet enbart verkar bestå av rutiner? Det finns ett ord för den känslan nu. Balanstrött.

Eller har du någonsin känt att en relation drar ner dig och gör dig till en sämre version av dig själv? Då har du känt dig relationstung.

Eller kanske har du haft en känsla av att vad som helst kan hända? Den känslan kallas för möjlighetsroad.

Boken Ord Inuti innehåller 150 nya ord från A till Ö som beskriver känslor. Var och ett med en tillhörande berättelse som sätter ordet i sitt sammanhang.

Språket saknar ord för att beskriva vårt mående

– ”Ord Inuti” är en bok med känslor inuti – precis som du. Kanske blir boken en julklapp till någon som behöver en knuff i rätt samtalsriktning eller så blir den en viktig detalj i ditt eget hem, säger Carl von Essen, generalsekretare på Mind.

Att vi ibland har svårt att hitta orden kan ha att göra med att det svenska språket växte fram i en tid då det var viktigare att överleva än att känna efter. Samtidigt visar forskning om psykisk hälsa att det är livsviktigt för oss att prata om hur vi mår.

– Det finns utan tvekan en koppling mellan att samtala och må bättre. Den som vågar prata om sina känslor mår på lång sikt bättre. ”Ord Inuti” är en bok som förhoppningsvis kan hjälpa människor att berätta hur de mår, fortsätter Carl von Essen.

 

”Ord Inuti” är en bok med känslor inuti – precis som du.

Du får inte bara ord - du skänker en gåva

Boken Ord Inuti har tagits fram av Mind. Varje sålt exemplar innebär en gåva till vår verksamhet. En gåva som gör det möjligt att utbilda fler volontärer, svara på fler samtal och rädda fler liv. En gåva som ger fler människor chansen att berätta hur de mår för någon som lyssnar.

Beställ boken ”Ord Inuti”.

För mer information, vänligen kontakta:

Generalsekreterare Carl von Essen / 073-059 59 00 / carl.von.essen@mind.se