Ge en gåva

Bli volontär i Föräldratelefonen

När du blir volontär i Föräldratelefonen, stödjer du föräldrar som är oroliga för sina barn, eller för barn i sin närhet.

Om Föräldratelefonen

Föräldratelefonen, 020-85 20 00, har funnits sedan 1996. Hit ringer föräldrar eller närstående som är oroliga för ett barn eller har frågor om föräldraskapet.

Föräldratelefonen delfinansieras av Ester Bomans stiftelse.

Läs mer om Föräldratelefonen

Vad samtalen handlar om

Exempel på vanliga ämnen och frågor:

  • Vi ska skiljas, när och hur ska vi berätta för barnen?
  • Vår dotter har utretts och fått diagnosen ADHD men min f d man accepterar inte diagnosen och inte heller någon behandling.
  • Hur ska vi samarbeta?
  • Min dotter, 12 år, vill inte längre bo hos mig varannan vecka, utan vill vara hos mamman som har alkoholproblem. Hur ska jag förhålla mig?
  • Vår 6-åriga dotter får hysteriska utbrott, vad kan det bero på?

Ditt åtagande

Som volontär i Föräldratelefonen förväntas du ta två pass i månaden. Passen ligger vardagar mellan 10:00-12:30 och 12:30-15:00.

Vi söker svarare som bor i Stockholm med omnejd. Arbetet sker här på vårt kansli i centrala Stockholm eller hemifrån när man blivit varm i kläderna.

Som volontär har du tillgång till handledning och Minds utbud av kurser och seminarier.

Bli volontär i Föräldratelefonen

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med barn, unga och deras föräldrar. Gruppen består nu huvudsakligen av psykologer och socionomer, men även du med liknande bakgrund är välkommen att höra av dig.

Anmäl dig