Ge en gåva

Våra samarbeten

Vi samarbetar med många aktörer, eftersom vi är fast övertygade om att vi kan göra skillnad, tillsammans. Samarbetena ser lite olika ut: vissa ger oss tjänster helt gratis (pro bono), vissa skänker gåvor, vissa ger rabatter och vissa aktörer byter vi tjänster med etc.

Företagssamarbeten

Vi skräddarsyr våra företagssamarbeten tillsammans med företaget, så att samarbetet blir en vinst för bägge organisationerna. Ofta kan vi matcha företagets egna affärsmål med våra mål.

Vi kan erbjuda hårda värden

Vi kan t.ex. erbjuda utbildning i psykisk (o)hälsa och bemötande samt stöd till HR och ledning i dessa frågor.

Och vi kan erbjuda mjuka värden

Alla drabbas någon gång av psykisk ohälsa, själv eller som närstående. Att arbeta för ett företag som tar dessa frågor på allvar och kanske t.o.m. stödjer Mind, kan kännas bra för många medarbetare och samarbetspartners. Det skänker tyngd och trovärdighet.

När man stödjer Mind, är nyttan väldigt konkret. Varje samtal i våra stödverksamheter motsvarar en kostnad om 190 kr. Skänker du 190 000 kr, har du bidragit till att 1000 personer som tänker på självmord har fått någon att prata med. Det är t.o.m. troligt att du räddat 1000 liv.

Vill du samarbeta med Mind? Hör av dig till Karin Schulz, generalsekreterare, e-post karin.schulz@mind.se eller telefon 073-501 80 33.

KICKS

KICKS vill göra skillnad för unga tjejers psykiska hälsa. Majoriteten av alla samtal till Självmordslinjen kommer från just unga tjejer. Det gör att vi och Kicks har ett gemensamt mål.

Vi samarbetar med KICKS inom deras initiativ S.H.A.R.E. Vi jobbar internt med KICKS via bl. a. föreläsningar och att hjälpa dem ta fram utbildningsmaterial så att de får en större kunskap om psykisk hälsa och hur de kan jobba med ämnet på bästa sätt utifrån sin roll som arbetsgivare.

KICKS skänker i sin tur gåvor till Mind samt upplåter utrymme i sina kommunikationskanaler till att höja medvetenheten och kunskapen om psykisk (o)hälsa.

Till KICKS

SJ

Under de senaste sju åren har i snitt 100 självmord begåtts varje år vid spårbunden trafik. Det är en alldeles för hög siffra i sig. Men det påverkar också tågpersonalens vardag och arbetsmiljö. Därför samarbetar vi med SJ.

SJ skänker gåvor till Mind, ger oss gratis tågbiljetter samt upplåter utrymme i sina kommunikationskanaler, bl.a. kunde man under februari 2016 se Minds självmordsförebyggande kampanj ”Med andra ögon”.

Till SJ

Större finansiärer

Vi tar emot större donationer från Kavlifonden, en norsk stiftelse som bl.a. delar ut medel till organisationer som arbetar med hälsa.

Samarbeten Pro bono

TBWA

Vi hade inte kommit så långt som vi har under de senaste två åren utan vår fantastiska reklambyrå TBWA. Under 2016 tog vi emot tjänster motsvarande ett värde på 1,2 miljoner kronor.

För oss har de tagit fram:

  • Kampanjen ”Med andra ögon” som gick i tunnelbanan i Stockholm och i SJs tåg, i februari 2016
  • Boken ”Ord Inuti” till jul 2016. En bok med 150 nya ord för känslor. Belönades med ett guldägg för bästa copywriters.
  • Radiokampanjen ”Vad hör du?” som gick i kommersiell radio under juli och augusti 2017, tre låtar omgjorda av Jonathan Johansson, Janice och Magnus Tingsek.

Till TBWA

Utbyte av tjänster

Saga motion

Tack vare Saga motion kan Minds medarbetare i Stockholm ta hand om sin fysiska hälsa.

Till Saga Motion

 

Övriga samarbeten

Timecenter

Vi har förmånen att få gratis konto hos bokningsverktyget Timecenter. Här bokar våra volontärer upp sig på informationsträffar, fortbildning och handledning, vilket besparar oss mängder med administration. Deltagarna får dessutom påminnelser via SMS, vilket minskat antalet ”no shows” avsevärt.

Till Timecenter

Parkrun

Parkrun är en volontärstyrd organisation som anordnar gratis lopp i löpning, varje lördag. Efter starten i Hagaparken, Stockholm, under hösten 2016, har loppen blivit fler och fler runtom i Sverige. Vi är Parkruns officiella välgörenhetspartner. Fysisk motion är bra för den psykiska hälsan.

Till Parkrun

Gothia fortbildning

Vi har ett annonsutbyte med Gothia, vi får annonsera i deras tidningar om det finns utrymme över och de får en annons i varje nummer av vår tidning. Alla våra medlemmar har även 10 % rabatt på böcker och seminarier från Gothia.

Till Gothia

Rabatterade eller gratis digitala tjänster

Gratis

  • Google låter oss annonsera via deras ”Google Grants”-program och ger oss gratis Adwords-annonser.
  • Vi får gratis programvara via Techsoup, från bl.a. Microsoft.
  • Vi gör våra heatmaps med Hotjar
  • Vi gör Infographics via Piktochart
  • Och vi kommunicerar med varandra via Slack

Reducerade priser

  • Mailchimp ger oss smidigare mejl-hantering i samband med vårt nyhetsbrev.

Ett stort tack!

Ett stort tack vill vi förmedla till alla ovanstående. Utan er hade vi inte varit där vi är idag!