Ring Föräldralinjen

Föräldralinjen är till för dig som är orolig för ditt barn eller ett barn i din närhet. Du når oss på telefon 020-85 20 00, måndag–fredag klockan 10–15 helgfria vardagar samt klockan 19–21 på torsdagar. Du är anonym och Mind står för samtalskostnaderna.

Vilka vi är

Mind är en oberoende ideell organisation som arbetar för psykisk hälsa. Vi är religiöst och partipolitiskt obundna. Vi ersätter inte vården utan kompletterar den.

Om samtalen

Välkommen att ringa Föräldralinjen, Minds stödlinje för dig som vill reflektera över din roll som förälder, är orolig för ditt barn eller ett barn i din närhet.

När du känner dig osäker i din föräldraroll, eller är en nära vuxen till ett barn vars situation du oroar dig för, kan det kännas bra att få prata med någon professionell. Hos oss på Föräldralinjen får du möjlighet att både ställa frågor och bolla tankar för att hitta nya förhållningssätt och vägar till en bättre situation.

Samtalen till Föräldralinjen kan beröra stora eller små problem kring barn oavsett ålder.

Vi som svarar

Vi som svarar har lång erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och föräldrar och har utbildning som psykolog, socionom eller psykoterapeut. Alla svarare arbetar ideellt som volontärer.

Du är anonym

Vi ser inte ditt telefonnummer när du ringer in till oss. Vi har heller inte möjlighet att ta reda på detta.

Din anonymitet och integritet är viktig för oss. När du hör av dig till Föräldralinjen har du alltid möjlighet att vara anonym.

Ibland medverkar vi i olika forskningsprojekt vid väl etablerade universitet, då avkodar vi alla samtal från personliga detaljer så att det inte framgår någon information som innebär att du kan identifieras.

Volontärerna utför ett frivilligt arbete och det är inte okej att utsätta oss för någon kränkning vare sig i form av ilska, hot eller sexuella anspelningar.

Synpunkter?

Det är viktigt för oss att du blir bemött på ett bra sätt. Har du synpunkter på hur du eller någon du känner blivit bemött i föräldralinjen? Fyll i vårt formulär