Om att rycka upp sig

bild-236Det är väl bara att skärpa sig, ta sig lite i kragen och rycka upp sig. Klippa sig och skaffa ett jobb. Sånt som man får höra med jämna mellanrum, inte minst från sig själv. Min egen inre taskmört kan vara riktigt jävlig.

I ärlighetens namn kan jag ibland förstå de som säger så. Till och med jag, som är medveten om vad adhd och bipolär innebär kan ibland känna att ”det är väl bara att komma i tid”, ”hur kan man glömma bort det” eller ”kom över det, sluta älta”. Om mig själv alltså, aldrig om andra – de får vara som de är, annars vore de inte mina vänner.

Men sanningen är att man inte kan ”bara skärpa sig”. Det är ju det som är själva grejen med ett annorlunda funktionssätt (gillar det ordet). Däremot kan man hitta nya vägar och metoder som hjälper en att komma i tid, inte få så många sammanbrott eller ångestattacker. Oftast hittar man inte rätt på en gång, man måste prova lite olika, och när man väl har hittat något som funkar, som listor eller påminnelser, gäller det att komma ihåg dem.

Långsamt skapar man sig ett liv som är lite mer uthärdligt än innan. Det är så jag tror det funkar för de flesta. Bjuder er därför i dag, kära vänner, på min senaste smarta lösning som förbättrat livet en smula och skänkt mig glädje och njutning i vardagen:

Likadana matlådor som får plats i varandra!

Tack för det tipset!

 

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!