Mina topp tre normalstörda citat

Förra veckan, den 10 oktober var det ju World Mental Health Day. Det är alltså en dag där vi ska prata om psykisk ohälsa lite extra, vilket jag ju gör hela dagarna. Så istället bestämde jag mig för att uppmärksamma alla normalstörda. Detta genom att lista mina topp tre gulliga citat man kan höra dem säga.

Här kommer de:

  1. Du tänker för mycket.

En klassiker, handen upp den som aldrig fått höra den. Jasså, ingen. Kan tänka mig det. Har man riktig otur kan den normalstörda sen fortsätta med en lång utläggning om typ mindfulness eller andningsövningar. Om det ändå var så enkelt att man bara tänkte lite för mycket, utan att veta om det. Och allt som behövs är att någon normalstörd berättar det för en. Vips slutar man tänka för mycket och lever lycklig (och tänker lagom mycket) i alla sina dar.

  1. Försök lite mer.

En personlig favorit som även min normalstörda sambo kan höras säga ibland. Som när jag har gömt mig på övervåningen när barnen inte vill ta på sig sina pyjamasar och det är kladdigt ris över hela köksgolvet. ”Det är ju bara en halvtimme kvar, sen sover dom. Försök lite till.” säger han när han hittat mig under överkastet. Jag blir lika fascinerad varje gång, för om man kan säga så betyder det att man själv har lite energi kvar när man brakar ihop? Typ som en reservtank i bilen, som man kan köra på en stund efter att pilen hamnat på det röda? Spännande! För när jag har slut på energi, då är det liksom tvärslut. ”Försöka lite mer” det är just det jag gör resten av tiden.

  1. Har du provat skaffa en kalender?

Det här är så gulligt! Som att anledningen till att man har svårt att planera, komma i tid, strukturera och portionera ut sin energi skulle vara avsaknaden av en kalender. Att om jag bara skaffade en kalender skulle mitt liv flyta på normalt. Jag skulle aldrig mer komma flåsandes och försent till möten eller glömma bort kompisarnas födelsedagar (eller mina egna). Självklart är jag hjälpt av en kalender. Men bara att komma ihåg att skriva i den och titta i den är en hel vetenskap.

Sådär, det var mina topp tre rara kommentarer man kan få från normalstörda.

Kära, nytillkomna läsare fyll gärna i med era egna.

Välkomna hit!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!